Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Iisus Hristos înconjurat de bărbați homosexuali în Parlamentul European: expoziția care a stârnit furie în lumea creștină

Radu Pop
iisus

O expoziție la Parlamentul European de la Bruxelles, care îl înfățișează pe Iisus Hristos înconjurat de bărbați homosexuali în ținute de piele, a stârnit furie în rândul politicienilor de dreapta din Italia și Polonia, care au catalogat-o drept „blasfemie”, informează The Times.

Grupul de Stânga, care este format din politicieni comuniști și de extremă stângă din toată Europa, a expus lucrarea ca parte a unei expoziții de imagini controversate realizate de Elisabeth Ohlson, o artistă suedeză.

„Îl reprezintă pe Isus înconjurat de apostoli îmbrăcați ca sclavi sadomasochiști”, a declarat pentru The Times Maria Veronica Rossi, europarlamentar din partidul de extremă-dreapta Lega din Italia.

Confirmă opiniile

O altă piesă controversată arată un soldat dând cu piciorul într-o barcă mică care transporta migranți înapoi în mare. Europarlamentarul de extrema stângă care găzduiește expoziția a spus că reacțiile au arătat exact de ce astfel de picturi ar trebui să fie expuse.

„Acest lucru confirmă opiniile naționaliste și conservatoare de dreapta când vine vorba de creștinism și persoane LGBTQI”, a declarat Malin Björk, europarlamentar pentru Partidul de Stânga Suedez. „Vom apăra frații noștri italieni LBGTQI.”

Regulamentul parlamentului european prevede: „Evenimentele și expozițiile culturale nu vor submina în niciun fel demnitatea parlamentului. . . să fie ofensator sau de natură inflamatorie. . . sau susceptibile de a da naștere la perturbări în zonele de expoziție desemnate.”

Doar persoanele care lucrează pentru parlament sau care au o acreditare specială au acces la clădire, așa că expoziția nu a fost deschisă publicului. Expoziția urmează să fie difuzată până pe 5 mai pe un coridor lateral al clădirii Parlamentului European.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.