Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Klaus Iohannis, gesturi simbolice în Ucraina

Klaus Iohannisse află marţi în vizită oficială în Ucraina. Preşedintele şi-a început vizita oficială la Kiev cu două gesturi simbolice: vizitarea Monumentului Victimelor Holodomorului (marea foamete din 1932-1933) şi participarea la un moment solemn în Piaţa Independenţei (Maidan).

Ulterior, Iohannis a fost primit în cadrul unei ceremonii oficiale la sediul Administraţiei Prezidenţiale de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu care a avut convorbiri tete-a-tete, cu participarea membrilor celor două delegaţii. La finalul întrevederii, cei doi oficiali au susţinut o declaraţie de presă comună.

"Atât domnul preşedinte Porosenko, cât şi eu am apreciat cooperarea româno-ucraineană ca fiind una solidă. România îşi doreşte să fie un partener al Ucrainei şi să împărtăşească experienţa şi expertiza acumulate în procesul de aderare la UE şi NATO. În acest sens, ne-am referit la continuarea proceselor de reformă internă, în special la întărirea democraţiei şi a statului de drept. În acest demers pornim de la un angajament comun, o relaţie de vecinătate şi o regiune sigură şi prosperă. O asemenea evoluţie este benefică cetăţenilor europeni, întregii regiuni, consolidând stabilitatea în această parte a Europei. Considerăm că atunci când există voinţă politică, dublată de o preocupare reală şi sinceră pentru o bună şi transparentă informare a cetăţenilor noştri, provocările pot deveni oportunităţi. Am dorit să reafirm susţinerea României pentru suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Aceasta este evidentă nu numai la nivel autorităţilor, ci şi a societăţii şi opiniei publice din România în ansamblul său. Asumarea de către România a rolului de naţiune lider al fondului NATO de spijin în domeniul combaterii ameninţărilor cibernetice este doar un exemplu în acest sens. Am subliniat în cadrul discuţiei importanţa aplicării rapide şi necondiţionate a pachetului de înţelegeri de la Minsk din 12 februarie 2015. Pachetul trebuie implementat integral neîntârziat şi necondiţionat. Poziţia României este favorabilă menţinerii regimului de sancţiuni a UE la adresa Federaţiei Ruse, atâta timp cât nu se înregistrează aplicarea deplină a acordului sau dacă situaţia din teren continuă să se degradeze", a declarat Iohannis.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.