Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Brașov, iluminate în culorile roşu, alb, verde, pentru a marca Ziua Naţională a Ungariei

iStock
ungaria steag

Primăria Braşov a anunţat pe Facebook că sâmbătă seara, literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile roşu, alb, verde, specifice drapelului naţional maghiar, pentru a marca Ziua Naţională a Ungariei. Primăria precizează că prin acest gest se subliniază importanţa comunităţii maghiare în dezvoltarea oraşului, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic şi cultural, ci şi un exemplu de bună înţelegere între cele trei etnii, conform news.ro.

”Sâmbătă seara, literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile roşu, alb, verde, specifice drapelului naţional maghiar, pentru a marca Ziua Naţională a Ungariei. Se subliniază astfel importanţa comunităţii maghiare în dezvoltarea oraşului nostru, care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic şi cultural, ci şi un exemplu de bună înţelegere între cele trei etnii care locuiau în spaţiul actualului oraş, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) şi saşii din „Oraşul Vechi” (Altstadt, Óbrassó)”, se arată în mesajul Primăriei Braşov.

În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naţionale. Ziua Naţională este sărbătorită pe 20 august, fiind sărbătorită şi de etnicii maghiari din Transilvania şi Banat, se mai arată în postare.

Primăria Braşov menţionează că, potrivit datelor recensământului din 2011, în Braşov locuiesc în jur de 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Judeţul Braşov.

Primăria mai arată că, ”din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.