Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Lucrările avansează rapid la podul peste Dunăre

debraila.ro
podul peste dunăre

De cateva zile, in apropierea celui mai important obiectiv de investitii din Romania ultimilor 30 de ani, se desfasoara o mobilizare uriasa de forte. Este vorba despre podul peste Dunăre. Constructorii au inceput lucrarile la drumurile conexe podului – in principal la terasamente si la structurile de poduri si podete, atat pe malul brailean al fluviului, cat si pe cel tulcean, informează publiația debraila.ro. Aproximativ 80 de utilaje terasiere se afla pe santier, urmand ca efectivul sa fie marit de la o saptamana la alta. Drumurile de legatura vor avea 23,5 km.

Dezbaterile cu privire la posibilitatea ca podul sa raman cel mai mare muzeu in aer liber din Romania au tinut prima pagina a ziarelor foarte mult timp, in conditiile in care chiar si Catalin Drula, ministrul Transporturilor, a vorbit, la scurt timp dupa preluarea mandatului, despre „intarzieri din trecut”, precizand inclusiv faptul ca drumurile de legatura „nu aveau nici macar autorizatie de constructie”.

Totusi, demararea in forta a lucrarilor la drumurile de legatura arata ca lucrurile s-au miscat in directia corecta, iar podul va putea fi folosit din prima zi de la finalizarea lucrarilor.

Context

Podul suspendat peste Dunare, care va fi al treilea pod ca lungime din Europa, va avea o lungime de 1.974 metri, dintre care 1.120 metri reprezinta deschiderea centrala, la care se adauga doua deschideri laterale de 489 metri pe malul brailean si 364 metri pe malul tulcean. Latimea totala va fi 31 metri si va cuprinde patru benzi de circulatie a cate 3,5 metri latime fiecare, patru benzi de incadrare a cate 0,5 metri latime fiecare, doua acostamente de 1,50 metri latime si o zona mediana cu latimea de 3 metri.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.