Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Luptător campion al Gărzii de Coastă `migrant capturat` pentru o zi în exercițiul maritim derulat de ziua Poliției de Frontieră

politia de frontiera

Ziua Poliției de Frontieră a fost sărbătorită de reprezentanții instituției, alături de cei din mass-media, într-un mod mai inedit. Nava amiral "Ștefan cel Mare" a ieșit în Marea Neagră, unde a participat la un exercițiu.

content-image

Scenariul a presupus intervenția de urgență pentru interceptarea unui vas suspect. Luptătorii Poliției de Frontieră au intervenit cu mai multe ambarcațiuni pentru neutralizarea vasului suspect. A fost vorba despre două ambarcațiuni cu migranți, care au intrat în apele teritoriale ale României.

Polițiștii de frontieră au intervenit și, pe lângă salvarea oamenilor plecați să înceapă o viață mai bună în alte colțuri ale lumii, au prins și călăuzele care au facilitat transportul ilegal al migranților.

Din culisele „operațiunii„...

Activitățile operaționale au debutat furtunos, după apelul care semnala faptul că trebuie interceptată o navă suspectă. Două ambarcațini de viteză au plecat în  mare viteză și au interceptat imediat ambarcațiunea țintă.

content-image

Pe nava țintă se aflau „migranți/insurgenți„ dar scenariul a prevăzut și prezența unei persoane rănite, ce a trebuit imobilizată medical.

Unul dintre „migranți/insurgenții„ din scenariul operațiunii a fost întruchipat de Florin Cucerave.

Acesta a fost reperat și „imobilizat„ pentru a fi transportat de la nava-țintă la nava amiral a Poliției de Frontieră de către colegul său Iulian Gheba.

content-image

Cei doi luptători sunt practicanți ai artelor marțiale și au câștigat campionate interne și internaționale.

Campionii Frontierei

Iulian Gheba (luptătorul care asigură paza migranților în stanga pozei - n.r) este practicant al jiu-jitsu, kempo, si shidokan, toate fiind derivate artelor marțiale. El are centuri negre la toate cele trei stiluri de luptă.

Brigada de luptători maritimi ai Gărzii de coasta este suplimentată, Florin Cucerave, el având centura neagră la karate-do. El a mai practicat kick-boxing, la fel ca si Radu Moldoveanu (luptătorul care asigură paza migranților în dreapta pozei - n.r.). Acesta din urmă nu a performat in zona sportivă practica acestui stil de luptă fiind exclusiv ca pregătire pentru intervențiile la unitate.

content-image

Gheba este vicecampion mondial în anul 2003 la kempo, la proba knock-down, stil care în prezent este unul mai protectiv față de forma incipientă a probei. Luptele se făceau la început cu pumnii goi dar din cauza accidentărilor frecvente s-a decis la nivel mondial ca sportivii să poarte obligatoriu mănuși de protecție.

În 2004 Gheba a câștigat la Betzdorf, Gemania două titluri de campion european la full contact, knock-down și locul doi la semi-contact.

Mai departe în 2005 sportivul a câștigat la proba de full contact de la campionatului mondial de la Geneva, locul doi la proba de knock-down și locul trei la proba de semi contact.

Florin Cucerave a fost campionul național la karate-do, ramură a karate shoto-kan în perioada anilor 2000 - 2010 El a câștigat în 2007 titlul de campion național la o Cupă a Poliției de Frontieră organizată la Tulcea.

Luptătorii Gărzii de Coastă nu pierd timpul și au antrenamente frecvente inclusiv cu omologi din altre structuri straine. spre exemplu cei doi s-au antrenat cu luptătorii Navy SEALS, în anul 2016, la invitația celor de la Forțele de Operații Speciale a MApN, precum și cu  echipele de scafandri de la SIAS.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.