FOTO - Mai să le stea mâncarea-n gât: notă de plată de peste 3.600 de lei pentru un prânz în Năvodari; ce a comandat un grup de vasluieni

Autor: Mihai Cistelican

Publicat: 25-06-2023

Actualizat: 25-06-2023

Article thumbnail

Sursă foto: adevarul.ro

Vasile, un turist din Bârlad (Vaslui), a venit la mare în Năvodari, cu soția și copii, dar și cu prietenii. Prânzul i-a costat mai mult ca vacanța în sine, informează Adevarul.ro. Au ales un restaurant în zona exclusivistă unde, susțin, ei, ospătarii erau foarte amabili și i-au „momit” cu tot felul de oferte și sugestii. La final însă, nota de plata a fost de 3600 de lei plus 400 de lei bacșiș

„De banii ăștia cumpăram trei porci și îmi hrăneam copiii“, a spus Vasile cu năduf. „Captura zilei, trei pești, 1.700 de lei. Un ciolan, 80 de lei, porția de creveți, patru creveți adică, 80 de lei, 20 de lei un crevete, jambon 320 de lei și am mai dat și 300 de lei pe sparanghel”, a declarat turistul care recunoaște că nu a fost atent să verifice prețurile înainte de a da comanda.

Pe notă mai apar șapte porții de cartofi prăjiți, în valoare de 147 de lei, spaghetele costa 40 de lei, iar un șnițel - 42 de lei.

În ceea ce privește „captura zilei”, cel mai scump produs de pe nota de plată, acesta a constat în doradă și lup de mare, pește care nu trăiesc în Marea Neagră, așa că titulatura nu este chiar conformă cu adevărul.

„Nu mai călcăm aici”, spune turistul, care a realizat apoi că nici măcar nu au primit bon fiscal, ci doar nota de informare, cea care este adusă inițial clienților ca să bifeze bacșișul pe care vor să îl dea, și care e apoi fiscalizat pe bon.

După prânzul de poveste de ieri, astăzi turiștii veniseră pe plajă, la prânz, cu gogoși luate de la o tonetă.

content-image

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri