Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Mănăstirea Viforâta a fost restaurată și va fi resfințită pe 30 octombrie

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a vizitat miercuri Mănăstirea Viforâta pentru a analiza lucrările de restaurare. Biserica Mănăstirii Viforâta va fi resfințită pe 30 octombrie.

Ansamblul mănăstiresc Viforâta a fost restaurat între 2015 și 2022. Proiectul de restaurare a beneficiat de finanțare europeană prin POR 2014 – 2020, dar și de sprijinul direct al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Lucrări de restaurare și consolidare au fost realizate la biserica mănăstirii, la chilii, trapeză, bucătărie și la salonul brâncovenesc (stăreție). De asemenea, a fost amenajată curtea interioară iar muzeul mănăstirii a fost modernizat, informează Arhiepiscopia Târgoviștei.

Cea mai veche atestare a Mănăstirii Viforâta, datează din 1530, când a fost ctitorită de Vlad Vodă al VII-lea. De-a lungul timpului, mănăstirea a mai fost restaurată de voievozii Mihnea, Matei Basarab, Sfântul Constantin Brâncoveanu și banul Grigorie Brâncoveanul. În 1960, Patriarhul Justinian Marina a inițiat refacerea ansamblului monahal, afectat de cutremurul din 1940.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.