Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| O cofetărie din Lisabona a preparat o prăjitură cu chipul papei Francisc înaintea vizitei suveranului pontif

Hepta
papa francis

Lisabona se pregăteşte pentru vizita de săptămâna viitoare a papei Francisc, iar o cofetărie locală a lansat un nou produs pentru a marca acest eveniment: o prăjitură cu chipul suveranului pontif, care se vinde deja cu rapiditate, informează Reuters.

Foto: (c) Pedro Nunes / REUTERS


Ideea a luat naştere în urma unei glume făcute de unul din proprietarii cofetăriei Balcao do Marques, Fernando Santos, şi cofetarii săi. În prezent, cofetăria portugheză produce zilnic până la 120 de fursecuri cu chipul papei şi speră să vândă mii de astfel de preparate la preţul de 2,20 euro bucata în timpul vizitei în oraş a suveranului pontif, în perioada 2-6 august, potrivit Agerpres.


Foto: (c) Pedro Nunes / REUTERS


Cofetăria, situată în centrul oraşului, este aproape de unul dintre locurile în care papa Francisc va participa la Ziua Mondială a Tineretului, o reuniune globală a tinerilor catolici, care se desfăşoară în perioada 1-6 august. Autorităţile se aşteaptă ca peste un milion de persoane să participe la acest eveniment.


Foto: (c) Pedro Nunes / REUTERS


''A fost o idee genială'', a spus Fernando Santos, în vârstă de 49 de ani. ''Toată lumea crede (că este) ceva destul de amuzant. Oamenii se opresc în faţa vitrinei pentru a face fotografii cu prăjiturile, pe care să le publice apoi pe reţelele de socializare", a adăugat el.


Foto: (c) Pedro Nunes / REUTERS


Prăjiturile includ o imagine comestibilă cu chipul papei deasupra unui fursec de casă decorat cu glazură şi mici bomboane colorate.


Foto: (c) Pedro Nunes / REUTERS


Deşi suveranul pontif are un program încărcat în Portugalia, Fernando Santos speră că papa îi va vizita cofetăria şi va gusta o prăjitură. ''Este invitat... noi ne aflăm în apropiere şi el trebuie doar să vină să ne vadă'', a adăugat cofetarul portughez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.