Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto - O fostă parlamentară din Norvegia s-a înrolat în armata lui Zelenski

Foto Twitter
Sandra Andersen Aira

Sandra Andersen Aira, o fostă parlamentară norvegiană, s-a înrolat în Legiunea Internațională de voluntari care luptă în războiul din Ucraina provocat de Vladimir Putin, împotriva forțelor militare rusești.

Anton Gherașenko, un oficial de la Kiev și consilier în cadrul ministerului ucrainean al Internelor, a făcut publică această informație.

Oficialul este de părere că fosta parlamentară norvegiană nu a fost niciodată în Ucraina și s-a deplasat la Kiev la aproximativ o săptămână după declanșarea „operațiunii militare speciale” a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Totodată, acesta menționează că Sandra Andersen Aira s-a înrolat ca medic în Legiunea Internațională a Ucrainei.

Femeiea în vârstă de 35 de ani și de meserie pescar, a fost între anii 2017 și 2021 membră a parlamentului minorității Sámi din Norvegia. Poporul Sámi este o minoritate indigenă ce trăiește în Scandinavia de Nord (nordul Norvegiei, Suediei, Finlandei) și în nordul Rusiei (Peninsula Kola), potrivit hotnews.ro, anunță b1tv.ro.

Cu toate acestea, după ce și-a încheiat mandatul în legislativ fosta parlamentară norvegiană a făcut naveta între Statele Unite ale Americii și Norvegia, ocupându-se de afacerea sa din domeniul pescuitului, stabilindu-se în cele din urmă de cealaltă parte a Oceanului Atlantic în luna iulie a anului trecut.

Sandra Andersen Aira a declarat într-un interviu acordat televiziunii norvegiene NRK în luna ianuarie că în SUA a cunoscut „marea dragoste a vieții” ei, pe James Reese Staley (28 de ani) un soldat profesionist.

De asemenea, James Reese Staley este staționat la baza militară Fort Benning din statul Georgia și are gradul de căpitan în cadrul forței de elită Rangers a armatei americane. Nu se cunoaște dacă și acesta s-a înrolat în Legiunea Internațională ce luptă în războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.