Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - O nouă groapă gigant formată în Turcia după un cutremur de 4,3

Radu Pop

În urma cutremurului cu magnitudinea de 4,3 grade care a avut loc în Konya (Turcia), o nouă groapă uriașă a fost formată. Groaăa cu un diametru de 37 de metri și o adâncime de 12 metri.

Situată chiar în mijlocul "grânarului" Turciei, câmpia fertilă Konya este tulburată de gropile de acest tip, un fenomen în zonă. Gropile de toate dimensiunile amenință activitățile agricole și sunt acum mai aproape de zonele rezidențiale. Cea mai recentă numărătoare arată că numărul lor a depășit 2.600, arată presa turcă.

Experții atribuie această proliferare folosirii tot mai dese a apelor subterane care întăresc solul de deasupra. Lipsit de apă, solul se scufundă rapid, lăsând fermierii cu găuri uriașe în câmpurile lor.

Iar cutremurele accentuează acest fenomen.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) și Centrul de cercetare a aplicațiilor pentru doline de la Universitatea Tehnică din Konya monitorizează îndeaproape dezvoltarea lor, căutând modalități de a preveni formarea acestora. Datele actuale arată că gropile "progresează" spre locații mai semnificative, cum ar fi regiunile populate, zonele de investiții în energie și locurile cu activitate agricolă ridicată, spre deosebire de apariția lor în trecut în locuri mai ales izolate.

content-image

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.