Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Organizatorii Pelerinajului de Sfântul Dimitrie au primit Diploma și Medalia Anului omagial 2022 din partea Patriarhului Daniel

Patriarhul României și-a manifestat recunoștința față de cei care au organizat Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou și a pelerinajului din acest an, la Catedrala Patriarhală.

Administrația Patriarhală, Administrația Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor și Protoieriile Capitalei au fost distinse vineri cu Diploma și Medalia Anului omagial 2022.

„Mulțumim tututor Sectoarelor de la Administrația Patriarhală și din Administrația Eparhială și celor 13 Protoierii din Arhiepiscopia Bucureștilor pentru modul exemplar de susținere a pregătirii și desfășurării hramului de toamnă al Catedralei Patriarhale, în care e cinstit în mod deosebit Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi”, a spus Patriarhul Daniel.

Părintele Patriarh a subliniat că anul acesta prezența moaștelor Sfântului Grigorie Palama la București – „Părintele teolog al isihaștilor” – a fost o binecuvântare deosebită.

„Mitropolitul Pantelimon de Veria tocmai ne-a trimis o scrisoare de mulțumire pentru ospitalitatea arătată, scrisoare în care admiră evlavia poporului român și modul de organizare a hramului în cinstea Sfântului Dimitrie cel Nou. În mod deosebit mulțumim Preasfințiților Episopi Varlaam și Timotei pentru coordonarea acestor lucrări și sectoarelor care au fost în mod direct solicitate pentru buna desfășurare. Vă dorim ani mulți cu sănătate, bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în toată lucrarea cea bună”, a spus Patriarhul după care a înmânat distincțiile.

Agenția de știri Basilica s-a numărat printre sectoarele premiate. Distincția a fost înmânată directorului  Aurelian-Nicolae Iftimiu.

Anul 2022 este Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.