Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Papa Francisc, la Sfânta Liturghie în Malta: 'Să ne rugăm pentru pace, gândindu-ne la tragedia umanitară a Ucrainei martirizate'

AFP
Papa Francisc

Cel puţin 12.000 de persoane s-au adunat duminică la Floriana, în Malta, nu departe de capitala La Valletta, pentru a-l vedea pe papa Francisc prezidând Sfânta Liturghie în aer liber, informează AFP, notând că suveranul pontif a părut că suferă din nou de probleme articulare.

Sosit cu puţin timp înainte de ora 10.00 (08.00 GMT) în "Papamobilul" său, papa Francisc a fost întâmpinat în Piaţa Sf. Publius (Granaries) în uralele mulţimii şi s-a oprit de mai multe ori pentru a binecuvânta copii şi bebeluşi, potrivit Agerpres.

Papa a condamnat din nou duminică "războiul sacrileg" din Ucraina "martirizată", la câteva ore după ce descoperirea unor cadavre de civili a stârnit şoc şi indignare la nivel internaţional.

"Să ne rugăm pentru pace, gândindu-ne la tragedia umanitară a Ucrainei martirizate, încă sub bombardamentele acestui război sacrileg", a declarat papa la finalul slujbei în aer liber.

"Mi s-a părut foarte obosit ieri... Cred că suferă. Are vârsta lui, iar programul este foarte încărcat pentru el", a declarat pentru AFP Anna Balzan, o localnică în vârstă de 67 de ani, care a venit să-l vadă pe papă împreună cu fiica sa şi cu cei trei nepoţi ai săi. Pe umeri, femeia poartă un steag al Vaticanului pe care l-a păstrat de la vizita papei Ioan Paul al II-lea din 1990.

De la începutul vizitei de două zile, papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a părut deosebit de slăbit de problemele articulare care l-au obligat recent să-şi anuleze mai multe angajamente. Pentru prima dată, papa a trebuit să folosească un lift pentru a urca şi a coborî din avionul său sâmbătă.

Sursă foto: CIRO FUSCO/EPA

Mai devreme duminică, suveranul pontif s-a recules în Grota Sfântului Pavel din Rabat, unul dintre principalele locuri de pelerinaj din Malta, vizitat şi de predecesorii săi Ioan Paul al II-lea şi Benedict al XVI-lea. Potrivit tradiţiei creştine, Sfântul Pavel a naufragiat în anul 60 în largul Maltei.

Duminică după-amiază, papa va avea o întâlnire cu migranţii la Centrul pentru Migranţi "Ioan al XXIII-lea", la Hal Far, unde este prevăzut ultimul discurs oficial al vizitei.

În avionul de întoarcere la Roma, cu puţin timp înainte de ora 20:00 (18:00 GMT), papa Francisc va răspunde la întrebările jurnaliştilor care îl însoţesc, în cadrul tradiţionalei sale conferinţe de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.