Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Partidele au împânzit ţara cu bannere electorale. Sloganuri inedite: PSD, mesaj de opoziţie; PNL, pe modelul Trump

vot europarlamentare

Deşi mai sunt peste două luni până la alegerile europarlamentare, partidele politice au împânzit străzile cu bannere, afişe şi corturi de campanie. Toate acestea vor dispărea în campania electorală oficială (ultimele 30 de zile înainte de alegeri), perioadă în care afişajul stradat este reglementat mult mai strict.

Principalele partide şi-a stabilit şi sloganurile electorale, însă fără prea multă inspiraţie. STIRIPESURSE.RO vă prezintă sloganurile alege de partide şi imagini din campania de afişaj stradal.

Partidul Naţional Liberal (PNL) a ales o adaptare a sloganului folosit de Donald Trump în campania din 2016 ("America first") - "România în primul rând".

content-image

Partidul Social Democrat (PSD) a optat pentru un slogan care pare potrivit pentru un partid de opoziţie, pentru că induce o idee de nemulţumire faţă de situaţia prezentă şi o promisiune de schimbare  - "România merită mai mult".

content-image

Alianţa 2020 USR-PLUS şi-a ales un slogan care pare mai degrabă potrivit pentru o competiţie sportivă, amintind de declaraţiile antrenorilor din Liga I înainte de o partidă dificilă - "Mergem la victorie".

content-image

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a mizat pe varianta simplă şi sigură, în conformitate cu discursul promovat în ultima perioadă de Călin Popescu Tăriceanu şi cei doi europarlamentari ALDE, care acreditează ideea că România nu ar fi pe deplin respectată în UE - "În Europa cu demnitate".

content-image

Pro România are deocamdată un slogan care mizează totul pe vedetele partidului, în speranţa unui transfer de popularitate/ credibilitate - "Fii şi tu alături de Victor Ponta şi Corina Creţu". Nu este clar dacă sloganul este unul provizoriu, pentru campania de semnături, sau va fi păstrat şi în campania electorală.

content-image

Partidul Mişcarea Populară (PMP) mizează pe aceeaşi idee care a animat acţiunile lui Traian Băsescu în ultimii doi ani: unitatea. Formaţiunea fostului preşedinte se promovează cu sloganul "Uniţi în Europa".

content-image

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) îşi face campanie, cum era de aşteptat, în limba maghiară, cu mesaje despre Transilvania. Sloganul ales pentru alegerile europarlamentare este "Europa puternică, Transilvania prosperă".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.