Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu reprezentanții Paracliselor Patriarhale pentru a le mulțumi că susțin activitatea mediatică a Patriarhiei Române

basilica.ro

Patriarhul Daniel s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanții Paracliselor Patriarhale pentru a le mulțumi că susțin activitatea mediatică a Patriarhiei Române.

Întâlnirea a avut loc imediat după Pelerinajul de Florii, la Reședința Patriarhală, scrie basilica.ro.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat recunoștința pentru „contribuția substanțială și sistematică” pe care aceste mănăstiri sau parohii au adus-o la buna funcționare a Radioului și Televiziunii Trinitas, dar și a Agenției de știri Basilica.

În cuvânt de binecuvântare rostit la final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat motivul oferirii acestor daruri și semnificația lor practică: „V-am invitat pentru a ne exprima recunoștința pentru contribuția substanțială și sistematică pe care o aduceți la buna funcționare a Radioului TRINITAS, la buna desfășurare a activităților postului TRINITAS TV și a Agenției de Știri BASILICA. Este vorba despre o jertfelnicie din partea comunităților pe care le coordonați, motiv pentru care dorim să exprimăm verbal, dar și simbolic, recunoștința noastră. Anul acesta ne-am gândit, ca și în alți ani, la obiecte cu valoare practică liturgică. Ca atare, am comandat la Atelierele Patriarhiei Române căldărușe, pe toarta cărora este menționat paraclisul căruia se oferă. De asemenea, un stropitor, care este foarte practic și ușor de folosit. Acesta este și un îndemn de a cultiva în comunitățile dumneavoastră obiecte liturgice elegante și durabile. De asemenea, vă oferim un kilogram de tămâie naturală, «Tămâia magilor», adusă din Oman. Este mult mai sănătoasă pentru plămâni decât orice altă tămâie obținută din combinație cu parfumuri artificiale. Fiind naturală, se vede când se pune pe cărbunele aprins că fumul se ridică direct. De aceea a spus psalmistul: «Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea ta!». Aveți, de asemenea, o lucrare despre lucrarea Bisericii în anul 2021, intitulată „Comuniune și conlucrare cu românii din afara României. Lucrarea Bisericii în societate în anul 2021» și o carte cu titlul «Comemorarea celor adormiți în Domnul: Act de credință și de comuniune între generații», care cuprinde cuvântările noastre, condoleanțele adresate familiilor celor care au trecut la Domnul. Cele mai multe nume sunt de preoți, pentru înmormântarea cărora am trimis câte un mesaj de condoleanțe adresat familiei. Ca formă de prețuire legată de Anul omagial, dorim să vă oferim Diploma omagială a anului 2022 și Medalia comemorativă cu chipul Maicii Domnului «Oranta», adică «Rugătoarea», și pe verso cu chipul celor trei sfinți isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”, a spus Preafericirea Sa.

Paraclisele Patriarhale au primit obiecte liturgice cu valoare practică: câte o căldărușă cu stropitor pentru agheasmă, câte un kilogram de tămâie din Oman și două volume apărute recent la Editura Basilica.

Tot ca formă de prețuire, Paraclisele Patriarhale au primit Diploma și Medalia Anului 2022, declarat în Patriarhia Română, drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Destinatarii acestor daruri și distincții au fost: Paraclisul Catedralei Naționale, Mănăstirea Antim, Biserica „Sfântul Anton” – Curtea Veche, Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, Biserica „Sfântul Mina” – Vergu, Biserica „Așezămintele Brâncovenești Domnița Bălașa”, Biserica „Sfântul Elefterie”, Biserica „Parcul Domeniilor” – Cașin, Schitul Darvari și Parohia Brâncuși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.