Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Preşedintele Bundesratului, în vizită oficială la Primăria Municipiului Timişoara

finanzaonline.com
germania alegeri

Preşedintele Bundesratului, Bodo Ramelow, a avut, marţi seara, o întâlnire cu primarul Dominic Fritz, la Primăria Municipiului Timişoara, în cadrul căreia au abordat mai multe teme, între care şi cea a capitalei culturale europene, dar şi probleme care afectează întreg spaţiul european, războiul din Ucraina, migraţia, probleme energetice.

Edilul a vorbit despre înfrăţirea Timişoarei cu oraşul Gera, care se află în landul Turingia, subliniind că în oraşul multicultural bănăţean sunt respectate drepturile locuitorilor, ale comunităţii germane, existând posibilitatea studierii în limba germană, la toate nivelurile educaţionale, arată un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Timişoara remis AGERPRES.

Dominic Fritz a explicat că 2023 nu ar vrea să fie doar un an cu spectacole, ci ar dori ca titlul de Capitală Europeană a Culturii să lase în urmă ceva durabil, o influenţă pozitivă pe termen lung.

"I-am spus domnului Ramelow că Timişoara a fost mereu un oral de avangardă, o mică Europă, prin prisma multiculturalităţii, a dezvoltării şi a relaţiilor pe care le-a construit în timp. Dacă în urmă cu 20 de ani, aici veneau investitori mai mici, acum oraşul găzduieşte firme germane puternice, care activează în domeniul auto, al e-mobilităţii, care angajează mii de ingineri. De asemenea, dorim să folosim titlul de Capitală Europeană a Culturii nu doar ca un joc de artificii, care se stinge rapid şi nu lasă nimic în urmă, ci pentru a construi relaţii durabile cu alte oraşe europene. Sunt convins că astfel de întâlniri deschid Timişoara spre Europa, spre ceea ce dorim să fim mulţi ani de acum înainte", arată primarul Dominic Fritz.

Preşedintele Bundesrat a relatat că oraşul Weimar din landul Turingia a fost Capitală Europeană a Culturii, au avut 1,5 milioane de vizitatori şi a produs un larg ecou. Cât priveşte valorile, dar şi provocările comune, Bodo Ramelow a spus că regăsim acum aceleaşi probleme care afectează întreg spaţiul european - război, migraţie, probleme energetice.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi subiecte care reprezintă provocări actuale în spaţiul european, cum ar fi independenţa energetică şi trecerea la surse regenerabile, războiul din Ucraina, refugiaţii, problemele economice.

În Timişoara, capitalul german este foarte bine reprezentat, există investiţii majore ale unor firme de renume, în cadrul cărora lucrează zeci de mii de timişoreni şi există susţinere municipală pentru dezvoltarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă.

Oficialul german este însoţit de o delegaţie numeroasă de oameni de afaceri şi de ştiinţă din landul Turingia, care se va întâlni, miercuri, şi cu reprezentanţi ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Timiş, cu oameni de afaceri germani din regiune, precum şi cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din Banat. Reprezentanţii companiilor germane se vor întâlni cu potenţiali parteneri de afaceri, parteneri strategici sau experţi din sectoarele arhitectură şi inginerie, prelucrarea lemnului, inginerie electrică şi tehnologie de filtrare.

Bodo Ramelow a avut la Bucureşti întâlniri cu premierul Nicolae Ciucă şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. România şi Germania sărbătoresc în acest an 30 de ani de la semnarea Tratatului de cooperare prietenească şi parteneriat în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.