Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Primarul din Brăila joacă într-un film în rolul unui căpitan al Armatei Române

Marian Dragomir

Primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir, anunţă, pe Facebook, că a jucat rolul unui căpitan al Armatei Române, într-un scurtmetraj realizat de Studioul media al Universităţii Danubius din Galaţi, informează News.ro.

La postarea sa, primarul Brăilei a ataşat şi mai multe fotografii în care apare îmbrăcat în haină militară şi chiar având un pistol în mână.

"Azi am jucat rolul unui unui căpitan al Armatei Romane (din al II-lea Război Mondial) într-un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universităţii „Danubius" din Galaţi, în colaborare cu asociaţiile „Romilitaria" şi „Tradiţia militară". Filmările s-au desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" Brăila din Piaţa Poligon, în zona în care a fost comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Am jucat rolul unui căpitan din Armata Română care participă la ocuparea comandamentului german, arestarea ofiţerilor germani şi eliberarea oraşului de sub ocupaţia nazistă", a explicat primarul Marian Dragomir.

Edilul şef brăilean a spus că nu a fost plătit pentru sceneta în care a jucat.

"Nu am fost remunerat pentru această scenetă, dar mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la reconstituirea unui fragment din istoria municipiului Brăila. Este proiectul unei universităţi, care reconstituie momente istorice din Brăila", a afirmat el.

În aceeaşi postare, Marian Dragomir a anunţat că va organiza la Brăila un Festival Medieval ca în multe oraşe din Transilvania, în cadrul căruia să fie reconstituite momente istorice, parade ale costumelor militare din diferite perioade, etc.

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

Citește și: ALERTĂ Încă zece cazuri cu noua tulpină britanică în România

Citește și: Toni Grecu i-a spus soției sale despre condițiile de la Balș: 'Din prima zi mi-a spus că e frig'

"Parteneri vor fi Primăria Brăila, Consiliul Judeţean Brăila, Universitatea Danubius, Muzeul Brăilei, Biblioteca Judeţeană Panait Istrati, Asociaţiile „Tradiţia Militară" şi „Romilităria". Vom transmite invitaţii pentru asociere către: Armata, instituţii publice şi ONG-uri de profil. Promit să vă prezint si sceneta când realizatorii vor finaliza montajul şi o să vă invit să participaţi şi dvs la reconstituirea unor momente istorice la Festivalul Medieval pe care îl vom face la Braila", a susţinut Dragomir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.