Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-Prins într-un URIAȘ scandal de CORUPȚIE și DELAPIDARE, Papa Francisc vinde o clădire de lux cumpărată din banii donați pentru acțiuni caritabile

national catholoc reporer
papa francisc

Vaticanul a confirmat vineri că a semnat un contract pentru vânzarea unei clădiri de lux din Londra, pe care a achiziţionat-o în 2014 şi care se află în centrul unui vast proces de corupţie, a declarat părintele Juan Antonio Guerrero, şeful Secretariatului pentru Economie al Sfântului Scaun, într-un interviu pentru site-ul oficial Vatican News, relatează Reuters şi AFP, informează Agerpres.

"Contractul de vânzare a fost semnat, am primit 10% depozit şi totul se va încheia în iunie 2022", a declarat Juan Antonio Guerrero.

Deşi au existat informaţii privind un proces de vânzare în curs, este pentru prima dată când un oficial al Vaticanului a confirmat tranzacţia.

Sfântul Scaun nu a precizat nici suma, nici beneficiarul tranzacţiei, însă potrivit unei surse de la Vatican este vorba despre fondul american Bain Capital.

În noiembrie, cotidianul britanic The Financial Times a anunţat vânzarea, precizând că Vaticanul ar fi pierdut aproximativ 116 milioane de euro.

Această clădire de lux, situată pe Sloane Avenue în cartierul londonez Chelsea, s-a aflat din iulie anul trecut în centrul unui vast proces financiar la Vatican.

Prietenul Papei Francisc, printre cei judecați

Printre acuzaţii judecaţi pentru înşelăciune, delapidare, abuz de putere şi spălare de bani, suspectaţi de finanţări opace, prin intermediul unor oameni de afaceri italieni, se număra şi influentul cardinal Becciu (n. r.: foto dreapta, jos), fosta mână dreaptă a papei Francisc.

Aceasta achiziţie la un preţ supraevaluat - prin aranjamente financiare extrem de speculative - a evidenţiat folosirea nesăbuită a Denarului Sfântului Petru, marea colecţie anuală de donaţii dedicate acţiunilor caritabile ale papei, generând pierderi substanţiale pentru finanţele Vaticanului.

Imaginea Bisericii Catolice, afectată de scandalurile de corupție

Cazul a reprezentat o lovitură grea dată reputaţiei Bisericii Catolice şi papei Francisc, care în ultimele luni a accelerat reformele financiare interne pentru combaterea corupţiei.

Vezi și: Tupeu scandalos al papei Francisc: Îi ia apărarea fostului papă, cel care a recunoscut că a mințit în ancheta în care mii de copii au fost violați de preoți

Explicație foto: Clădirea cumpărată de Biserica Catolică din colecția anuală de donații dedicate acțiunilor caritabile ale papei. Sursa: Financial Times.

content-image

Explicație foto: Papa Francisc (foto stânga) alături de carinalul Becciu (foto dreapta), judecat pentru înşelăciune, delapidare, abuz de putere şi spălare de bani.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.