Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - Rușii au bombardat un rezervor cu acid azotic de la o uzină chimică din Sievierodonetsk

Ukrinform.ua
explozie acid

Un rezervor de acid azotic din orașul Sievierodonetsk, aflat pe linia frontului, a fost lovit de ruși, a declarat marți guvernatorul local Serhiy Gaidai, citat de Reuters, relatează Mediafax.

Guvernatorul orașului ucrainean Sievierodonetsk, Serhiy Gaidai, i-a îndemnat pe locuitorii din zonă, într-o postare pe Telegram, să nu părăsească adăposturile antiaeriene din cauza riscului reprezentat de fumul toxic al rezervorului de acid azotic. „Erupțiile au lovit rezervorul cu acid azotic la uzina chimică. Efectul asupra oamenilor: acidul azotic este periculos atunci când este inhalat, înghițit și atunci când este expus la piele și la membranele mucoase", a scris oficialul.

Gaidai a adăugat o fotografie în care se poate vedea un nor roz mare deasupra clădirilor de apartamente. El nu a oferit informații despre eventuale victime.

Vaporii de acid provoacă un efect iritant asupra tractului respirator. Cu otrăvire slabă, apar semne de bronșită, bronșiolită ușoară, amețeli, somnolență; cu otrăvire severă - edem pulmonar. Măștile de gaz sunt utilizate pentru a proteja împotriva vaporilor și a ceții acide azotate.

Cu acțiune locală asupra ochilor, acidul azotic provoacă leziuni severe cu necroză corneeană mare și conjunctivă, ceea ce duce la pierderea vederii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.