Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO SCANDAL în Cehia, după ce ministrul Sănătăţii a fost surprins într-un restaurant care trebuia să fie închis: Premierul îl va demite

simfalogic.news
Andrej Babis

Premierul ceh Andrej Babis a anunţat că îl va demite pe ministrul Sănătăţii, Roman Prymula, dacă acesta nu va renunța singur la funcție, după ce oficialul ar fi avut o întâlnire într-un restaurant, în contextul în care restaurantele sunt închise prin decizia guvernului, potrivit FT, anunță MEDIAFAX.

„Guvernul nostru nu îşi permite să piardă şi mai mult încrederea oamenilor. (...) El este fără îndoială un expert şi îi mulţumesc pentru munca lui, dar asta nu trebuia să se întâmple”, a spus Andrej Babis, citat de site-ul Hospodarske Noviny.

Ministrul Sănătății Roman Prymula a fost fotografiat în momentul în care ieşea din restaurant şi intra într-o maşină, fără să îşi fi pus masca. El a spus într-un interviu pentru revista Rezpekt că restaurantul era închis şi că el nu s-a dus acolo să mănânce.

Acesta a explicat că a primit doar o adresă pentru întâlnirea respectivă, fără a şti că locaţia este un restaurant. Mai mult, el a zis că şi-a pus masca de protecţie odată ce a intrat în maşină. Cu toate acestea, Roman Prymula a declarat că va demisiona dacă asta vrea populaţia, însă declaraţiile pentru revista Rezpekt au fost făcute înainte de ieşirea premierului Andrej Babis.

Subiectul generează cu atât mai multă nemulţumire în Cehia cu cât ţara înregistrează o creştere accelerată a numărului de infectări, iar sistemul de sănătate este supus unei presiuni fără precedent.

Roman Prymula a preluat funcţia de ministru al Sănătăţii luna trecută, după ce Adam Vojtech şi-a dat demisia pe fondul înrăutăţirii situaţiei epidemiologice la începutul sezonului de toamnă.

Cehia a înregistrat 14.151 de cazuri noi vineri, puţin sub recordul de 14.968 de cazuri înregistrat joi. În total, ţara cu o populaţie de 10,7 milioane locuitori a înregistrat până acum 223.065 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 1.845 de decese.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.