Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Se pregătește ceva: Egipt execută lucrări de amploare de-a lungul graniței cu Gaza

CNN
egipt gaza

Imaginile din satelit par să arate lucrări de construcție de amploare în curs de desfășurare de-a lungul graniței Egiptului cu Gaza, despre care se afirmă că sunt efectuate pentru a pregăti cazarea refugiaților palestinieni.

Egiptul construieşte o tabără închisă şi securizată în Sinai pentru a primi palestinieni care se vor refugia din Fâşia Gaza în cazul unei ofensive israeliene asupra Rafah, potrivit cotidianului american Wall Street Journal şi unei organizaţii neguvernamentale egiptene, transmite AFP.

WSJ afirmă, citând responsabili egipteni şi experţi în securitate, că 'o îngrăditură închisă de 13 km2' este construită la frontiera cu teritoriul palestinian devastat de cele peste patru luni de război între Israel şi Hamas.

Această tabără face parte din 'planurile de urgenţă' pentru primirea de refugiaţi, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat o viitoare ofensivă militară la Rafah, şi ar putea adăposti 'peste 100.000 de persoane', scrie publicaţia.

De la începutul războiului, Cairo avertizează împotriva oricărei 'deplasări forţate' a populaţiei palestiniene spre Sinai, în timp ce 1,4 milioane de persoane, cele mai multe refugiate din cauza luptelor, se înghesuie în acest oraş lipit de frontiera închisă cu Egiptul.

Liderii palestinieni, ONU şi numeroase ţări s-au alarmat de consecinţele catastrofale pentru populaţie ale unei astfel de ofensive, şi denunţă crearea unei noi generaţii de refugiaţi fără perspectiva de revenire.

Într-un raport publicat în această săptămână, Fundaţia Sinai pentru drepturile omului afirmă că Egiptul construieşte 'o zonă închisă de înaltă securitate şi izolată' pentru refugiaţi palestinieni 'în caz de exod în masă'.

Guvernatorul provinciei egiptene Sinaiul de Nord, Mohamed Abdel Fadil Shousha, a dezminţit că s-ar ridica vreo construcţie de acest tip, dar Fundaţia a subliniat că doi şefi de firme locale i-au confirmat că au obţinut contracte pentru a construi o zonă închisă 'înconjurată de ziduri de 7 metri înălţime'.

Imagini luate joi prin satelit şi studiate de AFP arată echipamente de şantier în timp ce construiesc un zid în partea egipteană a Rafah, un sector ultra-securizat şi interzis accesului presei din cauza operaţiunilor militare împotriva jihadiştilor. Potrivit imaginilor captate între 10 şi 15 februarie, terenul a fost de asemenea nivelat.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.