Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Sediul Agenției France-Presse din orașul Gaza, lovit de o rachetă. Forțele israeliene: Nu am fost noi

Biroul Agenției France-Presse din orașul Gaza a fost afectat în mod semnificativ de o lovitură asupra clădirii, potrivit unui membru al personalului care a vizitat-o în timp ce armata israeliană bombardează fără încetare teritoriul, transmite Times of Israel.

AFP este singura dintre cele trei mari agenții internaționale de știri din lume care operează în prezent o transmisiune video în direct din orașul Gaza, care nu a fost întreruptă în ciuda pagubelor.

Camera fără operator a AFP care transmite în direct 24 de ore din 24, 7 zile din 7, a surprins momentul loviturii, cu câteva minute înainte de ora 12.00 (1000 GMT), joi.

Un angajat al AFP care a vizitat biroul spune că un proiectil exploziv pare să fi intrat în biroul tehnicianului din birou pe orizontală, de la est la vest.

Niciunul dintre cei opt angajați ai AFP aflați de obicei în Gaza City nu se afla în birou în momentul loviturii.

Echipa a fost evacuată în sudul Fâșiei Gaza la 13 octombrie, în urma unui ordin militar israelian îndreptat împotriva locuitorilor din nordul teritoriului condus de Hamas.

Punând o întrebare la conferința de presă a secretarului de stat Blinken, Leon Bruneau de la AFP a descris incidentul ca fiind "aparent o lovitură de rachetă".

Lovitura a distrus peretele din fața ferestrei și a provocat pagube semnificative în camera adiacentă și la alte uși. De asemenea, a perforat rezervoarele de apă de pe acoperiș.

content-image

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că forțele au "verificat (raportul) de mai multe ori".

"Nu a existat nicio lovitură a IDF (armata israeliană) asupra clădirii" din Gaza, a declarat el pentru AFP.

Imaginile publicate vineri de AFP arată o gaură deschisă în peretele clădirii de 11 etaje din vestul cartierului Rimal din Gaza, în apropiere de port.

"AFP condamnă în termenii cei mai fermi această lovitură asupra biroului său din Gaza City", a declarat Fabrice Fries, președintele și directorul general al AFP.

"Locația acestui birou este cunoscută de toată lumea și a fost indicată de mai multe ori în ultimele zile, tocmai pentru a preveni un astfel de atac și pentru a ne permite să continuăm să furnizăm imagini pe teren.

"Consecințele unui astfel de atac ar fi fost devastatoare dacă echipa AFP de la fața locului nu ar fi evacuat orașul", spune Fries.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.