Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Sinagoga din Făgăraş, recent renovată, a fost vandalizată cu ulei

sinagoga vandalizata

Sinagoga din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, a fost vandalizată chiar în timpul procesului de reabilitare, o persoană aruncând cu o substanţă pe toată latura de sud a monumentului. Primăria anunţă că va sesiza autorităţile pentru identificarea autorului şi sancţionarea sa.

"După nici o lună de la finalizarea parţială a lucrărilor de reabilitare a faţadei Sinagogii din Făgăraş, un zid al acesteia a fost vandalizat. Persoane încă neidentificate au aruncat cu o substanţă necunoscută pe întreaga latură de sud a monumentului istoric. Ne este greu să înţelegem comiterea faptelor de distrugere, când patrimoniul local este al tuturor cetăţenilor şi ar trebui protejat de orice om", a transmis, joi, Primăria Făgăraş.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor sesiza autorităţile competente pentru identificarea autorului şi sancţionarea sa.

Potrivit sursei citate, clădirea a fost construită în 1870 şi se afla într-o stare avansată de degradare. Lucrările de reabilitare au început în 2019, iar până în 2021 au avut loc trei intervenţii asupra clădirii: o intervenţie urgentă la acoperiş, ulterior a fost refăcut tot acoperişul, de la schimbarea ţiglei, până la recondiţionarea şarpantei de lemn, şi este în curs etapa a treia, în cadrul căreia este refăcută faţada, lucrările fiind finanţate din bugetul local.

"În luna august a anului trecut, Primăria Făgăraş a organizat – împreună cu Centrul pentru Mediu Construit, Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, @HomeinFagaras şi Institutul de Cercetare Făgăraş – un atelier care a reunit arhitecţi şi studenţi din Cluj, Braşov, Bucureşti şi Constanţa pentru realizarea unui plan de reconversie a sinagogii într-un centru cultural internaţional", au mai arătat reprezentanţii Primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.