DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

FOTO Statuete 'Regele Mihai I' din bronz, realizate de sculptorul Bogdan Ioan pentru Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș

Cinci statuete „Regele Mihai I” din bronz, lucrate cu migală până în cele mai mici detalii de sculptorul Bogdan Ioan, au fost realizate pentru Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș. Acestea vor fi oferite susținătorilor proiectelor din anul 2022 ale Asociației.

Statuetele încheie un proiect de suflet al Asociației, care a început în urmă cu doi ani, și este dedicat memoriei Regelui Mihai I. Mai întâi, sculptorul Bogdan Ioan a creat o machetă din ipsos de 83 cm, care a fost oferită Majestății Sale Margareta a României. După aceea, a fost ridicată la Sinaia statuia din bronz a Regelui Mihai I. Statuia are 2,30 metri înălțime și a fost dezvelită la 25 octombrie 2021, la împlinirea unui secol de la nașterea Suveranului.

Iar acum, proiectul se închide cu cele cinci statuete de bronz. Acestea sunt însoțite de Certificat de Autenticitate și redau fidel statuia Regelui Mihai I, de la Sinaia.

”Asociația noastră își arată, astfel, gratitudinea față de cei care ne-au fost parteneri în lucrările de restaurare și consolidare a patrimoniului pe care îl avem în responsabilitate.

Domeniul Regal Peleș înseamnă 150 de ani de istorie și 23 edificii unice. Un ansamblu natural și arhitectural pe care Asociația și partenerii săi îl protejează, îl mențin și îl pun în valoare pentru fiecare generație de români.

Sculptorul Bogdan Ioan a realizat cele trei proiecte în urma unui concurs internațional organizat de Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Primăria Orașului Sinaia.

Ca și monumentul de la Sinaia, aceste statuete îl înfățișează pe Suveran în uniforma de Mareşal al Armatei Române, artistul evocând, și de această dată, calitățile simbolice ale personalității Regelui Mihai I.

Suntem, deopotrivă, onorați și bucuroși să vă prezentăm, în premieră, câteva fotografii ale statuetelor Suveranului, reper al identităţii naţionale şi al istoriei României.”, anunță Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.