Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Talibanii au organizat un marș al victoriei cu zeci de gărzi de corp înarmate: 'America înfrântă. Imposibil. Imposibil. Dar posibil!'

shopboss.in
talibani

Aproape 1.500 de persoane - exclusiv bărbaţi sau băieţi îmbrăcaţi în marea lor majoritate în straie tradiţionale talibane - au participat duminică la Kabul la un prim marş al victoriei organizat în capitala afgană de talibani, dornici să-şi afirme autoritatea militară, dar şi civilă, la şapte săptămâni de când controlează ţara, transmite AFP.

Adunarea s-a desfăşurat în comuna Kohdaman, la periferia capitalei afgane unde talibanii au fost ţinuţi la distanţă timp de două decenii, de intervenţia militară occidentală.

La tribună, Mawlawi Muslim Haqqani, viceministru pentru afaceri religioase, a salutat victoria mişcării islamiste care reprezintă în opinia sa înfrângerea creştinilor şi a occidentalilor, informează Agerpres.ro.

Zeci de gărzi puternic înarmate păzeau evenimentul, în timp ce cântecul victoriei răsuna dintr-o portavoce: "America înfrântă. Imposibil. Imposibil. Dar posibil!"

Manifestaţia a început dimineaţă printr-o procesiune de bărbaţi în uniforme de luptă, toţi înarmaţi şi arborând drapelul alb al talibanilor pe care este înscrisă profesiunea de credinţă musulmană. Mulţimea i-a primit cu tradiţionalul 'takbir', ce constă în repetarea formulei religioase 'Allah Akbar'.

"Naţiunile Unite sunt doar un alt nume pentru Statele Unite şi mandatul lor nu vizează decât distrugerea ţărilor musulmane, iar dacă le acceptaţi termenii, nu veţi fi mai buni decât precedentul guvern", a declarat de la tribună Mohammad Akram, responsabil al unui grup de comando taliban.

 

content-image content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.