Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Thailanda: Imagini rare cu o ţestoasă care depune ouă, surprinse cu o dronă cu termoviziune

testoasa

Autorităţile thailandeze din domeniul conservării speciilor marine au folosit echipamente de termoviziune montate pe o dronă pentru a surprinde imagini cu o broască ţestoasă cu spate pielos, cea mai mare specie de broaşte ţestoase din lume, care şi-a croit drum pe ţărm pentru a depune ouă, transmite marţi Reuters.

Ţestoasele marine cu spate pielos (Dermochelys coriacea) sunt clasificate ca specii vulnerabile pe Lista Roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Populaţia acestei specii este în scădere din cauza pierderii habitatului, a braconajului şi a poluării cu plastic, informează Agerpres.

Ţestoasa observată săptămâna trecută a înaintat pe ţărm şi a săpat un cuib în nisip pentru a depune ouă.

Ouăle ei vor incuba în nisip în următoarele 55-60 de zile, înainte de a ecloza, conform site-ului Departamentului pentru resurse marine şi costiere (DMCR) din Thailanda.

Conform departamentului, cu ajutorul dronei cu termoviziune s-au putut înregistra mai multe informaţii comparativ cu tehnicile de patrulare umană care necesită mult efort, senzorii dispozitivului putând detecta căldura corpului vieţuitoarelor cu sânge cald - mai exact diferenţele termice dintre corpurile lor şi mediul înconjurător - în pofida întunericului.

Tehnologia a ajutat, de asemenea, la prevenirea zgomotului şi a luminii care pot deranja ţestoasele în timp ce cuibăresc.

content-image

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.