Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO ULTIMA ORĂ După ce Igor Dodon i-a retras cetățenia, Cristian Rizea a fost REȚINUT în Republica Moldova

Foto realitatea.net
cristian rizea catuse

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău, potrivit unor surse media. Românul care a fugit în Republica Moldova cu ceva timp în urmă și căruia președintele moldovean, Igor Dodon, i-a retras cetățenia, a fost încătușat de polițiști și a ajuns la poliție.

„L-au condus la organul de Poliție. Ne aflăm în fața unui abuz în fața lui Igor Dodon. El poate veni în România în noaptea asta sau niciodată”, a declarat avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

Rizea a rămas fără cetățenia Republicii Moldova, printr-un decret semnat de președintele Igor Dodon ieri, deși despre faptul că fostul deputat PSD se ascunde la Chișinău se știe de cel puțin un an de zile.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România. Acesta s-a refugiat la Chişinău pentru a se eschiva de justiţia din România.

Anterior, președintele Igor Dodon a negat faptul că i-ar fi acordat protecție lui Rizea. Potrivit lui, acesta a depus actele pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2017 motivând că ar avea rude în autonomia găgăuză. Pe 28 decembrie 2017, Rizea deja obţinuse paşaportul moldovenesc. Dodon a sugerat că politicianul român a obţinut cetăţenia în urma unei înţelegeri cu oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Citește și: Florin Cîțu a răbufnit după declarația lui Marcel Ciolacu: Cum te mai duci tu acasă la familia ta și te uiți în ochii lor? Aștept să-ți ceri scuze

Astăzi Dodon a anuțat că a semnat ieri decretul prin care i-a retras acestuia cetățenia. Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei RM. Presa de la București transmite că Ministerul român al Justiției așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.