Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Un desen al lui Leonardo da Vinci care reprezintă un cap de urs a fost vândut pentru 8,85 de milioane de lire sterline

National Geographic
Leonardo da Vinci

Desenul intitulat „Head of a bear/ Capul unui urs” semnat Leonardo da Vinci a fost adjudecat, joi seară, la o licitaţie Christie’s Londra, contra sumei de 8,85 de milioane de lire sterline, potrivit news.ro.

Lucrarea, care a fost expusă la New York şi Hong Kong înainte de a fi licitată, era estimată între 8 şi 12 milioane de lire sterline.

Joi seară, desenul a fost vândut pentru 8.857.500 de lire sterline.

„Capul unui urs”, care măsoară 7 cm x 7 cm, a fost realizat prin tehnica silverpoint pe o hârtie bej-roz pal. Desenul a fost expus, între altele, la National Gallery din Londra, în 2011 şi 2012.

Ben Hall, preşedinte la Christie’s New York, a descris desenul ca „una dintre cele mai importante lucrări ale Renaşterii aflată încă în colecţie privată”.

„Opera a fost deţinută de unii dintre cei mai renumiţi colecţionari în domeniul marilor maeştri de-a lungul multor secole, nu mai puţin important actualul proprietar, care o deţine din 2008. A fost admirată în întreaga lume, prezentată de muzee prestigioase, iar Christie’s este onorată să aducă acest Leonardo pe piaţă în acest sezon”, a spus el.

În licitaţia de la Londra a mai fost adjudecată, între altele, o bucată monolitică dintr-un meteorit găsit în 2000 în apropiere de Fukang (China), contra sumei de 420.000 de lire sterline. Acesta era estimat la 350.000 - 550.000 de lire sterline.

O sculptură în granit care reprezintă capul zeiţei egiptene Sekhmet, estimată la 2 - 3 milioane de lire sterline, a fost vândută pentru 1,9 milioane de lire sterline.

Un desen al lui Leonardo da Vinci care reprezintă un cap de urs, vândut pentru mai mult de 8,8 milioane de lire sterline

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.