Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto| Un trofeu acordat de Regina Victoria în 1845, cu o valoare estimată de 30.000 de lire sterline, va fi scos la licitaţie

regina victoria

Un trofeu de curse de cai acordat de Regina Victoria în 1845, redescoperit recent, ar putea fi vândut cu 30.000 lire sterline la o licitaţie organizată în luna martie la Londra, relatează dpa.

Supranumită Her Majesty's Vase, piesa de argint a fost câştigată de Sir John Barker-Mill la cursele de cai Plymouth, Devon şi Cornwall şi păstrată de-a lungul generaţiilor de familia lui, potrivit Agerpres.

Totuşi, trofeul a fost separat de baza sa gravată şi semnificaţia premiului a fost uitată în timp. Ambele piese au fost recent aduse împreună când rudele în viaţă ale lui Sir John au descoperit baza într-o anexă.

Se estimează că trofeul ar putea fi achiziţionat pentru o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline la licitaţia organizată de Chiswick Auctions la Londra, pe 3 martie.

Trofeul a fost comandat pentru cursele de cai de Regina Victoria şi realizat de bijutierul John Samuel Hunt. El a fost inspirat de o vază antică datând din secolul al II-lea, descoperită în bucăţi în 1770 pe fundul unui lac la Vila lui Hadrian de lângă Roma.

Her Majesty’s Vase (Chiswick Auctions/PA)

Sursă foto: Chiswick Auctions/PA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.