Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / FOTO - Unul din șefii militari Hamas din Gaza a fost ucis într-un raid fulger

Ayman Nofal

UPDATE 17 octombrie, ora 17.18: Declarație comună din partea armatei israeliene (IDF) și purtătorii de cuvânt al Shin Bet:

„IDF și Shin Bet l-au eliminat pe unul dintre membrii de rang înalt ai organizației teroriste Hamas care a servit ca comandant al brigăzii centrale a taberei din Fâșia Gaza.

Avioanele de luptă ale IDF, sub îndrumarea serviciilor de informații comune cu Shin Bet, l-au ucis pe unul dintre membrii de rang înalt ai organizației teroriste Hamas, A. Nofal, care a servit ca comandant al Brigăzii Centrale a Lagărelor Hamas din Fâșia Gaza și ca fost șef al organizației teroriste Hamas.

În virtutea îndatoririlor sale, el a condus multe atacuri teroriste împotriva Israelului și a forțelor de securitate și a direcționat țintele tirurilor cu rachete Hamas, vizând în mod specific zonele populate de civili neimplicați.

În trecut, a fost implicat în producția și dezvoltarea de arme, a promovat și a fost partener în multe atacuri teroriste și a fost chiar partener în planificarea răpirii lui Gilad Shalit. Nofal a fost unul dintre cei mai dominanti oficiali înalți din organizație și era apropiat de Muhammad Daf”, se arată în declarație.

Știrea inițială:

FOTO - Unul din șefii militari Hamas din Gaza a fost ucis într-un raid fulger

Gruparea Hamas anunță moartea unui membru de rang înalt într-un atac aerian israelian în Fâșia Gaza, informează presa israeliană.

Într-o declarație, Hamas spune că Ayman Nofal, membru al Consiliului Militar General al grupării și șeful Brigăzii Centrale din Gaza a aripii sale militare, a fost ucis. Pe Telegram, aripa armată a Hamas a spus că „Ayman Nofal ‘Abu Ahmed’, membru al Consiliului General Militar și comandant al Brigăzii Centrale... a fost ucis”, în atacul asupra taberei al-Bureij din centrul Fâșiei Gaza, relatează și Al Jazeera.

Forțele de Apărare Israelului nu au comentat încă despre aparentul asasinat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.