Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO – V. Orbán le face românilor o 'ofertă de nerefuzat', în perioada de alegere a concediilor: 'Este poate cea mai frumoasă baie termală din întreaga lume!

BBC
Viktor Orban

Mulți români aleg să-și facă concediile în Ungaria, la complexul balnear de la Hajdúszoboszló! Încurajat de acest succes, premierul maghiar Viktor Orbán a mai lansat o „ofertă” greu de refuzat pentru români: complexul de la Hagymatikum, „cea mai frumoasă baie termală din Ungaria, şi poate chiar din întreaga lume”, după cum spune liderul de la Budapesta. Complexul se află aprope de granița cu România, aproape mai exact de Arad sau Timișoara.

La inaugurarea complexului balnear renovat şi extins, premierul maghiar a spus că prin finalizarea unui nou compartiment din clădire, Makó a devenit „din nou cel mai atractiv oraş maghiar pentru cei care iubesc băile termale puternice, în plus, Ungaria i-a fost datoare lui Imre Makovecz (n.r.: arhitect) cu această dezvoltare”.

Potrivit lui Viktor Orbán, moştenirea lui Imre Makovecz în orşul Makó şi băile termale Hagymatikum merită admiraţia întregii lumi, relatează Hirado.

content-image

Ce spune primarul

Primarul Éva Erzsébet Farkas (Fidesz-KDNP) a spus că odată cu această investiţie, edificiul care găzduieşte băile termale a devenit complet şi întreg, aşa cum şi l-au imaginat pe vremuri Imre Makovecz şi colegii săi. „Au trecut aproape treizeci de ani de când calea oraşului şi cea a arhitectului s-au întâlnit, iar astăzi, în orăşelul de la graniţa cu România există 14 clădiri publice proiectate de Imre Makovecz. Acest lucru face din Makó o aşezare importantă în regiunea turistică din zona de sud a Ungariei”, a adăugat edilul.

Imre Makovecz (1935-2011), arhitectul maghiar distins cu premiile Kossuth şi Ybl Miklós, a fost o personalitate marcantă a şcolii de arhitectură organică maghiară, preşedinte fondator al Academiei Maghiare de Arte şi preşedinte de onoare al acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.