Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO | Vaticanul a făcut publice imagini cu trupul neînsuflețit al Papei Benedict al XVI-lea

benedict

Vaticanul a publicat primele fotografii cu trupul lui Benedict al XVI-lea, fostul papă care a murit sâmbătă la vârsta de 95 de ani şi a cărui memorie a fost din nou omagiată de succesorul său, Papa Francisc, în slujbele de duminică.

Fotografiile îl arată pe defunctul papă întins pe un catafalc, îmbrăcat în roşu - culoarea doliului papal - şi purtând o mitră albă cu o bandă de aur, în timp ce în mână ţine un rozariu, notează news.ro.

Catafalcul este amplasat în centrul unei mici capele private din mănăstirea Mater Ecclesiae în care Papa emerit Benedict al XVI-lea a locuit de la demisia sa în 2013 şi care se află în inima grădinilor Vaticanului.

Trupul lui Benedict al XVI-lea va fi transportat luni la Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, unde, începând de la ora locală 9:00, timp de trei zile, publicul va putea veni să-şi ia rămas bun.

Funeraliile fostului papă, care a murit sâmbătă, la vârsta de 95 de ani, vor avea loc joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc în aceeaşi piaţă în care Benedict, pe atunci cardinalul Joseph Ratzinger, ţinea slujba de înmormântare pentru predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, în 2005. Va fi un eveniment fără precedent în istoria de două mii de ani a Bisericii Catolice.

Vaticanul are ritualuri minuţios elaborate pentru ceea ce se întâmplă după ce moare un papă în funcţie, dar nu se ştie ce reguli trebuie urmate în cazul decesului unui fost papă. Este una dintre numeroasele complicaţii create de demisia lui Benedict din 2013 - un gest fără precedent la Vatican în ultimele şase secole.

Vaticanul a anunţat sâmbătă că funeraliile fostului papă Benedict al XVI-lea vor fi caracterizate de simplitate, conform dorinţei defunctului, iar delegaţiile guvernamentale oficiale se vor limita la cele ale Germaniei şi Italiei, alţi demnitari putând participa în calitate privată.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.