Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO | Apele au făcut ravagii în mai multe județe: Sate izolate, drumuri sparte, case distruse

Autorităţile din Arad intervin, duminică, după ce o viitură produsă pe Crişul Alb a inundat două sate. S-au înregistrat mai multe apeluri la 112 de la persoane care necesită ajutor, iar patru persoane care s-au adăpostit în podul caselor au fost salvate de pompieri.

„Avem 9 apeluri la 112 (5 - Buceava-Soimus, 2 - Madrigesti, 2 - Troas). Patru persoane surprinse de viitură s-au adapostit în podul caselor”, a transmis ISU Arad.

Potrivit sursei citate, cele patru persoane adăpostite în podul caselor au fost salvate de către echipajele de la Gurahonţ. Sursa citată a precizat că în zona au fost alocate două echipaje pentru a executa o recunoaştere.

„Cele două echipaje nu au putut pătrunde cu autospeciala de intervenţie şi autospeciala Duster în localitate, drumul fiind rupt de viitură. Se încearcă pătrundere pe jos prin traversarea cursului de apă”, aun mai precizat pompierii, intervenţia acestora fiind în plină desfăşurare.

Sate izolate în Hunedoara

Patru sate din județul Hunedoara sunt izolate, duminică, după inundațiile din ultimele ore. Potrivit ISU Hunedoara, sunt circa 200 de persoane la care nu se poate ajunge. 15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane.

Potrivit ISU Hunedoara, sunt patru sate izolate: Cerbăl, Vălari, Ulm și Arămieș. În cele patru sate izolate ar fi aproximativ 200 de persoane.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a spus că la nivelul județului au fost afectate 33 de localități în Ținutul Pădurenilor și pe Valea Mureșului.

„15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane. 23 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenție și mai multe drumuri județene și comunale au fost afectate”, spune Nistor.

Și Nistor spune că există localități izolate din cauza drumurilor de acces care au fost afectate de inundații, dar în aceste zone se acționează cu prioritate.

La nivelul județului Hunedoara, în ultimele 24 de ore au fost în vigoare mai multe avertizări cod portocaliu și cod roșu de vreme rea.

Drumuri blocate în Bacău

Circulația este întreruptă pe DJ 203L, în comuna buzoiană Brăești, unde trecerile provizorii prin râul Bălăneasa, amenajate ca variante provizorii pe perioada reconstruirii podurilor din zonă, au devenit impracticabile în urma viiturilor. De altfel, hidrologii au prelungit alerta Cod portocaliu.

Conform Prefecturii Buzău, s-a luat legătura cu administratorul drumului - CJ Buzău, pentru remedierea situației.

De asemenea, sunt probleme de acces și în Bozioru.

„Pe DJ 203 L sunt două poduri afectate și nu se mai circula deloc (la intrare în Bozioru și la intrare in Brăești), însă nu e nicio localizate total izolată, întrucât sunt rute ocolitoare. De la Brăești se poate ieși pe Lopatari și Odăile, iar din Bozioru se poate ieși pe Colți”, a informat Prefectura.

De altfel, hidrologii au actualizat alertele meteo, prelungind și extinzând Codul portocaliu începând de duminică, ora 12.00, până luni, la ora 14.00.

Vor fi afectate râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş, Târnava Mică (judeţele: Harghita, Mureş şi Alba), Târnava Mare (judeţele: Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu şi Alba), Mureş (judeţele: Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega (judeţul Timiş), Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Olt (judeţele: Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ilfov), Prahova (judeţul Prahova), Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău), Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea), Putna (judeţul Vrancea), Râmnicu Sărat (judeţele: Vrancea şi Buzău), Bârlad (judeţele: Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Buzău (judeţele: Braşov, Covasna, Buzău şi Prahova), Siret (judeţele: Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi) și râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

De asemenea, este actualizat și Codul Galben, cu valabilitatea începând de duminică, la prânz, până luni la miezul nopții.

În acest interval vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Siret, Prut și râurile din Dobrogea.

Avertizarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.