Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO + VIDEO Doliu la Phenian - Kim Jong Un însuși a purtat sicriul mentorului său

profimedia
kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a asistat duminică la funeraliile mareşalului Hyon Chol Hae, purtând el însuşi sicriul acestui înalt militar care a fost mentorul său, au relatat luni media de stat, potrivit AFP.

Se presupune că mareşalul Hyon a jucat un rol crucial în pregătirea tânărului Kim Jong Un pentru conducerea Coreii de Nord înainte de decesul din 2011 al tatălui său Kim Jong Il, de care a fost un apropiat.

Agenţia nord-coreeană de presă KCNA a difuzat fotografii cu Kim purtând sicriul mareşalului alături de alţi responsabili ai regimului.

Liderul "şi-a reprimat cu greu durerea după această mare pierdere", a transmis KCNA. Apoi, el "a aruncat pământ peste rămăşiţele" înaltului oficial militar, "pe care îl respecta profund şi îl preţuia mult".

Kim Jong Un a asistat la funeralii fără mască, deşi Coreea de Nord este lovită în prezent de un val epidemic de COVID-19.

Un număr total de 167.650 de noi cazuri de "febră", conform denumirii folosite de autorităţi, au fost înregistrate luni, în scădere puternică faţă de vârful de circa 390.000 de cazuri înregistrate săptămâna trecută.

Boala a făcut 68 de morţi de când autorităţile au recunoscut existenţa sa la 12 mai.

Conform KCNA, epidemia este "sub control". Însă experţii pun la îndoială această afirmaţie, în contextul în care cei 25 de milioane de nord-coreeni nu sunt vaccinaţi, iar sistemul de sănătate al ţării este unul dintre cele mai proaste din lume.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.