Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO VIDEO - Hochei: Victorie dramatică pentru americani la Cupa Mondială Universitară

Radu Pop
hochei

SUA și Ungaria au oferit un spectacol la scenă deschisă, în ziua a doua a Cupei Mondiale Universitare, competiție găzduită de patinoarul harghitean Cârța. Jocul a fost unul foarte încrâncenat, echipa maghiară prezentându-se mult mai bine, comparativ cu primul meci, când a cedat cu 7-1 în fața Slovaciei.

Perioadele de dominare s-au împărțit în acest meci, până la urmă experiența și maturitatea competițională a hocheiștilor de peste Ocean fiind definitorii în stabilirea învingătoarei. SUA a câștigat contra Ungariei cu 3-2 (1-1, 1-1, 1-0), asigurându-și astfel accesul în cvartetul de ași.

Jocul a avut o desfășurare oarecum simetrică. Ungurii, încurajați frenetic din tribune, au deschis scorul în prima repriză, în superioritate numerică de Simon, ajutat cu pase de Horvath și Antal. Americanii au egalat însă imediat, la numai 45 de secunde de la deschiderea scorului, prin Simpson.

Scenariul s-a repetat la indigo în perioada secundă, când linia specială de superioritate a Ungariei a marcat din nou, prin același Simon, punctul pentru pasă fiind bifat în statistica lui Antal. Bucuria maghiară a fost, și de această dată, de scurtă durată, egalarea venind la 63 de secunde, după golul semnat de Smith.

În ultima repriză, americanii au valorificat și ei o superioritate, la capătul unei faze foarte frumoase, golul victorios fiind marcat de Selman, servit cu pasă de Kadolph. Pe final de meci, Ungaria a atacat dezlănțuit, în încercarea de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. Hocheiștii maghiari au avut chiar dublă superioritate, după două eliminări în tabăra celor de peste Ocean. Deși în aceste condiții au scos și portarul, atacând practic în 6 contra 3, ei nu au găsit drumul spre golul izbăvitor.

Cu acest succes, SUA se califică în semifinale, alături de Slovacia, meciul direct al celor două urmând să stabilească ordinea lor în clasament.

Ierarhia grupei A arată astfel:

Slovacia 6 puncte golaveraj 17-5

SUA 6 puncte golaveraj 14-3

Ungaria 0 puncte golaveraj 3-10

Suedia 0 puncte golaveraj 5-21

Dacă Slovacia și SUA se pregătesc deja de semifinale, competiția va continua și pentru celelalte formații, Ungaria și Suedia urmând să evolueze în turneul de consolare, pentru locurile 5-8.

Cupa Mondială Universitară este o competiție organizată de Asociația Europeană a Hocheiului Universitar și Asociația Nord-Americană a Hocheiului Universitar, la Patinoarul din Cârța, județul Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.