Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO -VIDEO - Obiceiul de la Lăsata Secului a poluat aerul din București: incendii masive în jurul Capitalei

La începutul postului de Paște se celebrează Lăsata Secului. Pentru a marca momentul obiceiul cere ca oamenii să facă un foc mare, pentru pentru purificare şi alungarea spiritelor rele. Locuitorii din Sinteși nu au ratat momentul și au incendiat diverse obiecte, iar fumul a ajuns până în zona Capitalei.

„Au fost identificate 9 focare majore care au fost stinse. Majoritatea acestor incendieri de cauciucuri sunt in Sintesti (com Vidra), Jilava si Măgurele. Directia principala a vântului de intensitate mica este din direcția acestor localități catre Bucuresti. Sunt câteva imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Politia Romana, pompierii si jandarmii au intervenit în aceasta seara.  S-a risipit si ceata neagra si petrecăreții, cu sutele, au întrat în case.  Din păcate mirosul puternic inca persista cu toate ca focurile au fost stinse”, a spus Octavian Berceanu, comisar general la Garda de Mediu.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Potrivit Airlive, o platformă care măsoară calitatea aerului din București, a fost înregistrată o poluare generalizată în București în urma acestor incendii.

„Poluare generalizata in Bucuresti: asa arata senzorii aerlive si statiile din Reteaua Nationala de Monitorizare Recomandam reducerea timpului petrecut in exterior in prima parte a zilei si renuntarea la alergarea de dimineata!”, au declarat reprezentanții AIRLIVE.

Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.