Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO/VIDEO Patru autospeciale de asigurare suport radio şi 25 de Posturi Medicale Avansate au intrat în dotarea IGSU

IGSU

Patru autospeciale de asigurare suport radio şi 25 de Posturi Medicale Avansate - Tip 1 au intrat, miercuri, în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ele fiind achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020.


Potrivit IGSU, Autospecialele Asigurare Suport Radio (AASRd) constituie sisteme integrate de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabile, care asigură acoperire radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului intervenţiilor operative.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Acest mijloc tehnic reprezintă o soluţie rapidă şi uşor dislocabilă de comunicaţii, de sprijin în asigurarea fluxurilor informaţionale în zone greu accesibile, fără infrastructură teritorială de comunicaţii sau în care aceasta est e grav afectată., a precizat IGSU.

Autospeciala Asigurare Suport Radio asigură realizarea acoperirii radioelectronice, în gama VHF, pentru asigurarea comunicaţiilor radiotelefonice în zone greu accesibile, fără infrastructură de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată, asigurând executarea comenzii şi controlului forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei.

Totodată, asigură acces radio la reţelele de comunicaţii pentru realizarea unui schimb oportun de informaţii între diferite eşaloane, dar şi pentru legătura directă în reţelele structurilor de intervenţie pe care le comandă.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Autospeciala mai asigură conexiunile de date ale punctelor de comandă dislocate în raionul de desfăşurare a misiunilor operative şi transmiterea de fluxuri video din teren şi substituirea unor porţiuni din reţeaua de comunicaţii fixe în situaţia unor defecţiuni tehnice sau în cazul afectării acesteia ca urmare a unei situaţii de protecţie civilă.

Postul Medical Avansat tip I - PMA I, este o structură mobilă ce permite triajul pacienţilor în cazul accidentelor cu victime multiple, dar şi primele măsuri salvatoare de viaţă.

Fiecare Post Medical Avansat dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime. Echipamentele sunt transportate într-o rulotă, remorcă cu suprastructură, tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO


Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior. Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I, iar pentru manipularea echipamentelor grele este prevăzut un sistem hidraulic.

Postul Medical Avansat mai include şi medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 - 20 de pacienţi, dintre care cel puţin cinci aflaţi în stare critică, spre exemplu aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii, a explicat IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.