Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO: Premierul britanic Theresa May s-a recules în Belgia la mormintele a doi militari consideraţi prima şi ultima vicitmă a Primului Război Mondial

Captură foto Youtube.com

Premierul britanic Theresa May s-a recules vineri, în Belgia, la mormintele a doimilitari britanici consideraţi prima şi ultima vicitmă a Primului Război Mondial (1914-1918) originari din regatul Unit, înmormântaţi în acelaşi cimitir, la Mons (sud), relatează AFP, informează News.ro.

Alături de omologul său belgian Charles Michel, May a depus o coroană de flori la mormintele lui John Parr, ucis la 21 august 1914, şi al lui George Ellison, căzut cu doar câteva ore mai înainte de intrarea în vigoare a Armistiţiului din dimineaţa lui 11 noiembrie 1918.

Pietrele de mormânt ale celor doi militari se află faţă în faţă, la doar câţiva metri distanţă, în Cimitirul militar germano-britanic de la Saint-Symphorien, în comuna Mons.

La rândul său, premierul belgian a depus o coroană de trandafiri albi la baza stelelor, potrivit unor imagini difuzate de presa belgiană.

În cadrul comemorărilor centenarului Armistiţiului, Theresa May a efectuat o vizită în Belgia, înainte să se alăture preşedintelui francez Emmanuel Macron în nordul Franţei, pe un alt câmp de bătălie din Primul Război Mondial.

Charles Michel este aşteptat, la rândul său, la Paris sâmbătă după-amiaza, pentru a participa duminică, alături de alţi zeci de demnitari străini, la momentul culminant al comemorărilor, în capitala franceză.

În Belgia, localitatea Mons concentrează de vineri şi până duminică o bună parte a sărbătorilor naţionale ale centenarului sfârşitului Primului Război Mondial.

Aici au purtat trupele britanice primele lor lupte împotriva germanilor, la sfârşitul lui august 1914, după invadarea Belgiei, care a precipitat, prin jocul alianţelor, declanşarea războiului.

După mai bine de patru ani de prezenţă germană, acest oraş belgian a fost eliberat de către trupe canadiene, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 1918, când s-au înregistrat ultimele pierderi în rândul batalioanelor fostului Imperiu britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.