Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Prima ediție a Cluj Folk Fest a ridicat sala în picioare: organizatorii pregătesc a doua ediție în perioada următoare

folk festival

Prima ediția a festivalului Cluj Folk Fest, care a avut loc în weekend-ul prelungit de Rusalii, 18-20 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, a fost un real succes. 15 dintre cei mai apreciați artiști din România au urcat pe scenă și au stârnit ropote de aplauze din partea fanilor folkului.

Acesta a fost primul festival indoor care a avut loc la Cluj după un an de pandemie, fiind o provocare mare pentru organizatori, însă participanții au dat dovadă de responsabilitate și au respectat măsurile sanitare.

Seara de vineri, 18 iunie, i-a adus în fața publicului pe veteranul Adrian „Puiu” Ivanițchi, Florin Săsărman, Cosmin Vaman și Trupa SPAM, cu un recital apreciat, iar ziua s-a încheiat cu greii folkului românesc, Mircea Vintilă și Mircea Baniciu, care au ridicat sala în picioare.

În a doua seară, clujenii au avut ocazia să îi asculte pe realizatorul emisiunii FOLKBUN de pe Rock FM, Cristi Dumitrașcu, alături de clujeanul Ionuț Mangu, urmați pe scenă de Marius Bațu, component al trupei Poesis, constanțeanul Daniel Iancu, clujeanul Emeric Imre cu al său Trio și renumitul muzician Ducu Bertzi.

Duminică, 20 iunie, pe scena Casei de Cultură a Studenților au urcat Magda Puskas și Rareș Suciu în primul recital al zilei, urmați de Dinu Olărașu, Trupa OCRU, ȚAPINARII și Fără Zahăr. Ultimele două trupe au cântat două piese și împreună.

În ultima seară a avut loc un moment special: artiștii Emeric Imre, Trupa OCRU, Dinu Olărașu, Țapinarii și Fără Zahăr și-au luat rămas bun de la public pe scenă, pe acordurile celebrei melodii „Dor de Cluj”, versuri de Adrian Păunescu, iar spectatorii au cântat și au aplaudat în picioare.

Spectatorii au purtat masca de protecție pe toată durata spectacolului, iar organizatorii au avut grijă să fie respectată distanțarea fizică între persoane. De altfel, capacitatea sălii pentru acest festival a fost limitată la 70% din cauza reglementărilor oficiale anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Dar chiar și așa, setea de muzică și foamea de spectacole au nu au ținut cont de barierele pandemiei, iar spectatorii prezenți s-au distrat, au cântat, au aplaudat la scenă deschisă.

„Prima ediție Cluj Folk Fest a fost o imensă provocare organizatorică, dar cu un răspuns excepțional de la clujenii iubitori de folk. Artiștii s-au simțit bine, concertele au fost apreciate de cei 450 de spectatori pe seară. Cu toate astea s-a cantat și aplaudat minute în șir, în picioare, marile hituri ale folkului românesc. Să vezi 450 oameni cu mască pe față cântând e ceva incredibil. Editia a doua va fi lansată în 2-3 săptămâni!”, a declarat Tiberiu Fărcaș, organizator Cluj Folk Fest.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.