Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Vladimir Putin a fost UMILIT, la el acasă: O piatră funerară cu numele lui a fost instalată în apropiere de catedrala Isakievski din Sankt-Petersburg

Un protest inedit a fost semnalat miercuri de presa rusă împotriva actualului preşedinte rus Vladimir Putin, în pofida măsurilor severe luate de autorităţile de la Kremlin împotriva societăţii civile şi a opoziţiei din Rusia. O piatră funerară pe care erau trecute numele şefului statului rus, anii de viaţă (1952-2019) şi inscripţia 'A trădat poporul Rusiei' a fost instalată în faţa celebrei catedrale Isakievski din Sankt-Petersburg, chiar dacă nu pentru mult timp, relatează portalul independent Meduza şi postul de televiziune Dojdi.

Responsabilitatea pentru această acţiune a fost revendicată de organizaţia de tineret 'Agit Rossia', care într-o postare pe aplicaţia rusă Telegram a scris că 'Sankt-Petersburgul preia ştafeta' protestelor împotriva Kremlinului, acuzat de derive autoritariste de către o bună parte a opoziţiei ruse, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

În postarea sa, organizaţia susţine că prin această formă de protest a dorit să spună că 'Putin a murit simbolic pentru cetăţenii Rusiei prin adoptarea unor legi anticetăţeneşti, prin minciunile pe care le perorează constant şi un management dezastruos al ţării', ajunsă un fel de paria a Europei.

În luna martie, o 'piatră funerară' similară fusese instalată în Naberejnîe celnî (Tatarstan), în semn de protest faţă de controversata lege privind crearea unui 'internet suveran' care oferă puterii pârghiile pentru cenzurarea traficului în spaţiul virtual rusesc.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

Doi participanţi la acţiunea din Naberejnîe celnî au fost reţinuţi atunci şi condamnaţi la închisoare pentru 28 de zile, iar fotografiile cu 'piatra funerară' dedicată lui Putin - postate pe cea mai mare reţea de socializare rusească VKontakte - au fost eliminate.

De data aceasta, fotografia cu 'piatra funerară' pe fundalul catedralei Isakievski a fost postată de mai multe site-uri de informare ruse, între care şi portalul Meduza.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu .

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.