Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Zece nave militare fac instrucţie pe Dunăre şi pe braţul Măciun

Facebook Fortele Navale Romane
Fortele navale romane

Zece nave militare fac în această perioadă instrucţie pe Dunăre şi pe braţul Măciun, efecutând acţiuni tactice de apărare a comunicaţiilor fluviale şi a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, marinarii militari din garnizoanele Brăila şi Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exerciţiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfăşoară pe Dunăre şi pe braţul Măcin.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

„Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

“Obiectivul principal al exerciţiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaţionale de respingere a unui desant naval, în condiţii de acţiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale şi a Bazei Logistice Navale execută acţiuni tactice de apărare a comunicaţiilor fluviale şi a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detaşament de infanterişti marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfăşurare a exerciţiului”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Sursa citată menţionează că acest caracter întrunit al exerciţiului „Danube Protector” este completat de participarea unui detaşament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forţelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

“Prin activităţile executate, militarii din Forţele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la graniţele fluviale şi maritime ale ţării noastre şi că instituţia militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societăţii româneşti”, a mai transmis comunicatul.

Forţele Navale au precizat că înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic şi impuse măsurile de protecţie în conformitate cu strategia naţională anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.