Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTOGALERIE - Charles al III-lea a fost încoronat rege

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster, informează BBC News.

Regele a fost uns cu mir, în spatele unui paravan şi departe de privirile publicului, în partea cea mai sacră a ceremoniei. Ungerea cu ulei sfânt reprezintă cea de-a treia etapă din cadrul ceremoniei. Înaintea ei, corurile abaţiei Westminster au interpretat imnuri în engleză, galeză, gaelică scoţiană şi gaelică irlandeză.

Regele a dat jos roba ceremonială şi s-a aşezat pe Tronul Încoronării pentru a fi uns cu ulei sfânt. Procedura accentuează statutul spiritual al suveranului, care este şi liderul Bisericii Anglicane.

Ce implică ungerea suveranului: Arhiepiscopul de Canterbury toarnă mir dintr-o sferă din aur în Lingura Încoronării înainte să îl ungă pe rege şi să deseneze o cruce pe fruntea, pieptul şi mâinile monarhului.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost încoronat monarh al naţiunii, când arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, i-a pus pe cap coroana Sfântului Edward.

După ungerea cu un mir special, Charles a fost îmbrăcat într-o haină aurie (numită Supertunică) şi aşezat pe Scaunul de Încoronare. Este vorba de momentul central al ceremoniei de învestitură, plin de simbolism.

Arhiepiscopul de Canterbery i-a prezentat însemnele puterii, inclusiv Sceptrul Suveranului, iar prinţul William a adus un veşmânt special utilizat pentru încoronare.

Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Regele Charles al III-lea a părăsit Catedrala Westminster din Londra, după încheierea ceremoniei de încoronare, şi se îndreaptă, în procesiune, spre Palatul Buckingham, informează BBC News.

Regele Charles şi soţia sa, Camilla, au primit ulterior Sfânta Împărtăşanie, iar Arhiepiscopul de Canterbury a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lor. Ceremonia de la Westminster s-a încheiat după ce regele Charles şi soţia sa au mers la Capela St. Edward şi după intonarea imnului britanic.

Clopotele Catedralei anglicane Westminster au răsunat în momentul ieşirii regelui Charles. Noul suveran britanic a salutat Legiunea Regală britanică în faţa Parlamentului, în cursul procesiunii spre Palatul Buckingham. Aproape 4.000 de membri ai forţelor regale britanice participă în marş la procesiunea finală, escortând trăsura în care se află regele Charles şi regina Camilla.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.