Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fotografii cu Regina Maria şi James Hetfield, solistul Metallica, cu semnături olografe, vândute în licitaţie la Bucureşti

basilica.ro
expozitie regele ferdinand regina maria

Fotografia Reginei Maria de la 1926, în costum tradiţional românesc, şi cea a muzicianului James Hetfield, solistul trupei Metallica, cu semnături olografe, au fost adjudecate, marţi seară, la preţuri de 3.100, respectiv 1.200 de euro, în Licitaţia de Cărţi, Manuscrise şi Autografe, informează News.ro.

În licitaţia organizată de Artmark, cel mai mare preţ l-a obţinut o fotografie a Reginei Maria îmbrăcată în costum tradiţional românesc, 1926, cu semnătura olografă a suveranei, în ramă decorată cu motive tradiţionale. Lotul a fost vândut în final pentru 3.100 de euro, de la un preţ de pornire de 300 de euro.

Fotografia lui James Hetfield a avut un preţ de pornire de 200 de euro.

De asemenea, o fotografie ilustrându-l pe Morgan Freeman în filmul „Închisoarea îngerilor” („The Shawshank Redemption”), cu semnătura olografă a actorului, însoţită de certificatul de autenticitate, a fost vândută contra sumei de 700 de euro. Fotografia a avut un preţ de pornire de 150 de euro.

Şi fotografia cu Arnold Schwarzenegger din filmul „Terminator 2”, cu semnătura olografă a actorului, însoţită de certificatul de autenticitate, a fost adjudecată. Cu un preţ de pornire de 200 de euro, lotul a fost vândut la 600 de euro.

Felicitarea trimisă de soţii George W. şi Laura Bush cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Casa Albă, 2004, cu semnătura olografă a soţilor, a fost adjudecată la 550 de euro, de la 100 de euro.

O fotografie a lui Anthony Kiedis, solistul formaţiei rock Red Hot Chilli Peppers, cu semnătură, a fost vândută la 500 de euro.

Printre cele mai importante loturi, „Trois scenarii, Ciné-poèmes”, de Benjamin Fundoianu, Paris, 1928, exemplarul graficianului Alexandru Brătăşanu din cele 29 exemplare în afara comerţului, purtând fiecare numele destinatarului, cu două fotografii de Man Ray şi dedicaţia cu semnătura olografă a autorului, piesă unicat, de colecţie, a fost vândut la 2.750 de euro.

Cu acelaşi preţ a fost adjudecat volumul „Poesii”, de Mihai Eminescu, Bucureşti, 1895, editat de S. Dimitriu şi Matei Eminescu (fratele poetului), raritate extremă. „Maitreyi”, ediţie princeps cu dedicaţia olografă a lui Mircea Eliade, Bucureşti, 1933, a fost vândut la 2.000 de euro, de la 200 de euro.

Licitaţia continuă şi miercuri, online şi prin telefon, până la ora 1.49.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.