Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin este dispus sa acorde sprijin economic Greciei

putin2

Presedintele rus, Vladimir Putin, este dispus sa acorde sprijin economic Greciei, dar nu o va face dezinteresat, anunta postul american de televiziune Fox News.

Potrivit postului de televiziune, Rusia isi doreste ca, in schimbul acestui ajutor, partea elena sa se pronunte oficial impotriva sanctiunilor aplicate de Uniunea Europeana la adresa Rusiei si este posibil ca Moscova sa transforme acest stat-membu al NATO intr-un avanpost strategic pentru fortele militare ruse in Marea Mediterana.

Instabilitatea economica care ia amploare in Grecia starneste ingrijorarea Europei cu privire la viitorul acestei regiuni. Sunt examinate mai multe scenarii care au insa aceeasi concluzie: poate situatia destabilizatoare din Grecia sa prejudicieze pe viitor pozitia Statelor Unite in Europa? Analistul politic biritanic Nile Gardiner, director al Margaret Thatcher Center for Freedom din cadrul Heritage Foundation, sustine, intr-un interviu acordat Fox News, ca aceasta criza din Grecia loveste direct asupra intereselor americane. Rusia reprezinta o alternativa la UE pentru Atena si nu doar intinde o mana amicala Greciei, dar propune si acordarea de credite - titreaza postul tv Fox News.

Analistul britanic de la Heritage Foundation sustine ca Rusia examineaza Grecia, care are o pozitie strategica importanta in Marea Mediterana, ca pe un stat pe al carui teritoriu poate sa amplaseze tehnica de lupta. Ca urmare, Moscova considera Grecia un important avanpost strategic pentru fortele militare ruse in Marea Mediterana. "Consider ca toate acestea ar putea submina pozitia Greciei ca stat-membru al NATO", a conchis analistul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.