Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fractura de șold – unul dintre cele mai grave accidente casnice la vârstnici

Spitalul Sfantul Sava
recuperare medicala

Fractura de șold este unul dintre cele mai grave și cele mai des întâlnite accidente casnice în rândul persoanelor vârstnice.

Intervenția chirurgicală se impune de urgență, întrucât, fractura de col femural are un risc de mortalitate de până la 60%, din cauza complicațiilor pe care le poate provoca. Operația trebuie să se realizeze în maximum 24-48 de ore după accident.

Ulterior operației, cât mai curând posibil, este nevoie de recuperare medicală. Intervenția chirurgicală  la șold este una dintre cele mai complicate și implică o imobilizare la pat a pacientului, uneori și de câteva săptămâni. Orice întârziere în începerea recuperării medicale, micșorează șansele de refacere a pacientului.  Din păcate, spitalele publice din țara noastră nu dețin echipamentele necesare pentru proceduri de recuperare timpurie.

content-image

”După trei zile de la operație, am venit la Spitalul Sfântul Sava, să încep recuperarea medicală, la recomandarea unei cunoștințe din spital, care îl avusese pe tatăl ei internat aici. A zis: mergeți acolo, că e foarte bine. Și, într-adevăr, e foarte bine. Se ocupă de bolnavi, toți angajații vorbesc frumos cu bolnavii, asta contează foarte mult. Toată lumea îi laudă, aici. Eu am început să mă simt mai bine cu piciorul cam după o săptămână. – Maria Chirculescu, pacientă a Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, din Pantelimon, operată pentru fisură de șold.

La Spitalul Sfântul Sava , recuperarea medicală poate începe și la doar câteva zile după operație, indiferent de vârsta pacientului. Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava a preluat modelul de la marile clinici din străinătate, anume de a începe procedurile de recuperare a pacienților încă din salonul de terapie intensivă.

Spitalul Sfântul Sava deține o secție tip ATI, cu 18 paturi cu monitoare specifice, în care pacienții se pot interna pentru recuperare medicală la 48 de ore după intervențiile chirurgicale. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

content-image

Cu echipamente medicale de ultimă generație, cu o echipă numeroasă de peste 40 de specialiști în fizioterapie și kinetoterapie, și în condiții optime de internare, cu mai multe ședințe de recuperare medicală pe zi, centrul medical are cele mai bune  rezultate în orice tip de recuperare medicală, dovedite.

Spitalul Sfântul Sava este specializat în recuperare medicală cu internare. Are saloane cu 2 sau 3 paturi și deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, la care se adaugă o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.