Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fragila coaliție de guvernare din Italia sare în aer: președintele Partidului Democrat a demisionat

Liderul Partidului Democrat (PD, centru-stânga) Nicola Zingaretti, unul din principalii susţinători ai premierului Mario Draghi în cadrul coaliţiei guvernamentale de unitate naţională, şi-a anunţat joi demisia de la şefia partidului, declarând că este dezgustat de conflictele interne, transmite AFP.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

Nicola Zingaretti a explicat pe Facebook că îi este ruşine de Partidul Democrat, acuzându-i pe liderii săi că se concentrează pe certuri interne şi jocuri murdare şi nu pe provocările naţionale, precum lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

PD este al doilea cel mai important partid din coaliţia eterogenă condusă de Mario Draghi, care reuneşte aproape toate partidele reprezentate în parlament, de la PD la Liga lui Matteo Salvini şi Forza Italia a lui Silvio Berlusconi şi Mişcarea 5 Stele.

În februarie, Mario Draghi a preluat conducerea unui guvern format din tehnocraţi şi politicieni, alegând personalităţi competente din toate partidele care i-au oferit sprijinul.

Longevitatea unei coaliţii atât de eterogene în faţa provocărilor enorme cu care se confruntă Italia, inclusiv criza sanitară şi o recesiune record, ridică semne de întrebare.

Analiştii spun că Zingaretti ar putea candida pentru un al doilea mandat la conducerea PD sau ar putea candida la funcţia de primar al Romei, la alegerile programate în iunie sau la o dată ulterioară anul acesta.

Nicola Zingaretti a fost ales şeful PD în 2019, în locul fostului premier Matteo Renzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.