Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța a fost la un pas de un MASACRU URIAȘ: Unde voiau TERORIȘTII să atace cu BOMBE

www.sputniknews.com
poliția franceză, polițiști francezi

Ancheta continuă în cazul dejucării unui atentat în Franţa, după arestarea în weekendul trecut a şapte indivizi la Strasbourg şi Marsilia, potrivit presei franceze.

Conform Europe1, amploarea atacului terorist dejucat după aceste interpelări a devenit mai clară după ce unul dintre suspecţii reţinuţi a început să facă mărturii anchetatorilor.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

În acelaşi timp anchetatorii au descoperit indicii îngrijorătoare în telefonul unui alt suspect. Acesta din urmă efectuase cercetări pe teren în privinţa mai multor obiective, între care sediul poliţiei judiciare a Prefecturii Poliţiei din Paris, o clădire a DGSI (Direction générale de la sécurité intérieure) din Levallois, în apropiere de capitală, sau un parc de distracţii. Potrivit BFMTV, presupuşii terorişti efectuau cercetări cu privire la 20 de potenţiale ţinte.

Dar, în acest stadiu, poliţia încă nu ştie sigur dacă aceste multiple cercetări corespund obiectivelor stabilite de către terorişti.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

Cu toate acestea, ancheta confirmă iminenţa ameninţării. Planul suspecţilor viza atacuri sângeroase simultane în mai multe locuri şi, potrivit unor informaţii, în următoarele câteva zile.

Cinci suspecţii se află în prezent în arest preventiv. Doi dintre cei arestaţi la Strasbourg, de 35 şi, respectiv, 37 de ani, sunt suspectaţi că au mers în Siria în 2015 prin Cipru, înainte de a se întoarce în Europa. La unul dintre ei, Yassine, care lucra la o şcoală din Strasbourg de 11 ani, poliţia a găsit o scrisoare ce atestă că el jurase credinţă faţă de gruparea jihadistă Statul Islamic. La celălalt, poliţia a găsit un pistol automat şi o mitralieră în timpul percheziţiei.

Citește și: Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

Ministrul de interne Bernard Cazeneuve a evocat luni un "nou atentat dejucat", asigurând că aceste interpelări "au permis să fie contracarată o acţiune teroristă planificată de mult timp" în Franţa. Numai de la 1 septembrie, 143 de indivizi au fost interpelaţi, dintre care 52 au fost întemniţaţi, iar 21 plasaţi sub control judiciar, a indicat ministrul Cazeneuve, citat de publicaţia Ouest-France, conform Agerpres.

Autorităţile franceze sunt în alertă după sângeroasele atentate din noiembrie 2015 de la Paris şi din suburbii, soldate cu 130 de morţi, şi cel din iulie 2016 de la Nisa, care a lăsat în urmă 86 de morţi.

Citește și: Cât de PERICULOS e să stăm picior peste picior pentru femei, dar și pentru bărbați / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.