Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța anunță 'o strategie de RĂZBOI TOTAL' a Rusiei

putin

Şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault a condamnat duminică bombardamentele asupra Alep şi "strategia de război total" a Rusiei şi regimului sirian, cerând o acţiune internaţională pentru a "opri masacrul" din Siria, relatează AFP.

"Condamn cu cea mai mare forţă noile atacuri, bombardamentele şi tirurile de artilerie asupra Alep unde trăiesc circa 300.000 de persoane, lipsite de hrană, medicamente şi îngrijiri medicale", a afirmat ministrul francez la sfârşitul unei vizite în Qatar.

Citește și: Obama și-a SCHIMBAT discursul în privința lui Trump: 'Să nu judece PRIPIT'

Jean-Marc Ayrault, care a discutat la Doha cu un oficial al opoziţiei siriene, Riad Hijab, coordonatorul Înaltului comitet de negocieri (HCN), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la intensificarea războiului condus de regimul lui Bashar al-Assad cu sprijinul Rusiei.

Moscova, care acţionează în Siria de peste un an pentru a sprijini regimul Assad, nu participă la noile bombardamente asupra zonelor controlate de rebeli din estul Alep. Rusia îşi concentrează în prezent loviturile aeriene asupra provinciei vecine Idleb (nord-vest), controlată de o alianţă de rebeli şi jihadişti.

Citește și: Dragnea pierde guvernarea!

"Este o strategie de război total care nu va conduce decât la divizarea Siriei şi la consolidarea în continuare a Daech (acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic)", a avertizat el.

"Este vorba despre o eroare strategică", a declarat Ayrault, cerând "comunităţii internaţionale să reacţioneze pentru a opri masacrul", anunță Agerpres.

Citește și: Cum se consumă și se păstrează CORECT ouăle

"Este o situaţie de urgenţă absolută", a afirmat el, adăugând că Franţa va stabili "toate contactele necesare pentru a putea contribui la o iniţiativă care să permită oprirea" războiului şi relansarea negocierilor de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.