Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța avertizează că bombardarea regiunii Idlib din Siria ar putea reprezenta o crimă de război

rt.com
siria atac

Ministrul de Externe al Franței Jean-Yves Le Drian a declarat miercuri că bombardarea regiunii Idlib din Siria de către forțele ruse, siriene și iraniene ar putea constitui o crimă de război, relatează Reuters.

”Ipoteza crimelor de război nu poate fi exclusă ... odată ce cineva începe să bombardeze populația civilă și spitalele”, a transmis Jean-Yves Le Drian.

”În Ildib trăiesc aproximativ trei milioane de oameni, ultima fortăreață majoră a opoziției active față de președintele Bashar al-Assad. Assad a promis să preia provincia, susținută de aliații săi ruși și iranieni.

Guvernul sirian și avioanele rusești au reluat atacurile aeriene în Idlib săptămâna trecută, într-un preludiu pentru o ofensivă de anvergură și organizațiile umanitare au declarat că mai multe unități medicale au fost deja vizate.

Nu este prima dată când Franța i-a avertizat pe Assad, Rusia sau Iran că agresiunea lor ar putea constitui o crimă de război.

În 2016, guvernul fostului președinte Francois Hollande a declarat că se străduiește să găsească o cale pentru ca procurorii Curții Penale Internaționale să înceapă o investigație privind crimele de război care ar fi fost comise de forțele siriene și rusești în estul Aleppului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.