Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța avertizează Teheranul cu privire la situația drepturilor omului

negrescu.ro
drepturile omului

Franța avertizează Iranul cu privire la faptul că eforturile depuse de Europa pentru salvarea acordului nuclear nu reprezintă un "cec în alb" pentru ca Teheranul să încalce drepturile omului, informează Reuters, potrivit mediafax

Avertismentul vine în contextul în care avocata Nasrin Sotoudeh, o cunoscută activistă pentru drepturile omului, a fost condamnată la închisoare. Ea ar fi fost condamnată la 38 de ani de închisoare și ar urma să primească și 148 de lovituri de bici, după cum a declarat soțul său.

"Întreaga lume a fost indignată în legătură cu cazul doamnei Sotoudeh, iar guvernul nostru împărtășește această indignare", a declarat ministrul francez de Externe, Jean-Yves le Drian.

Nasrin Sotoudeh a reprezentat diverși activiști în instanță, inclusiv femei trimise în judecată pentru că și-au scos vălul în public. Ea a fost arestată în luna iunie și a fost acuzată de spionaj, propagandă și insultarea liderului suprem al Iranului.

"Am depus eforturi considerabile împreună cu Iranul pentru a salva acordul nuclear, în pofida ieșirii Statelor Unite din acord, însă eforturile noastre nu reprezintă un cec în alb pentru Iran (...), iar Franța va face totul pentru ca doamna Sotoudeh să fie liberă", a adăugat ministrul francez.

Relațiile dintre Paris și Teheran au devenit din ce în ce mai tensionate în ultimele luni, în contextul în care președintele Emmanuel Macron și guvernul francez au devenit din ce în ce mai nemulțumiți de testele balistice ale Iranului, dar și de un atac dejucat asupra unui grup de iranieni aflați în exil în Franța, despre care Parisul susține că a fost plănuit de serviciile secrete iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.