Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franța cere Iranului să elibereze doi cetățeni francezi care se află în închisoare încă din luna iunie

iran

Franța a cerut miercuri eliberarea a doi cetățeni francezi care se află într-o închisoare din Iran încă din luna iunie, situație care ar putea reprezenta un obstacol în eforturile depuse de Paris privind relaxarea tensiunilor între Teheran și Washington, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul francez de Externe a confirmat că Roland Marchal, cercetător din cadrul Universității Science-Po, a fost reținut.

Oficialii francezi și familia acestuia au încercat să țină informațiile secrete din cauza disputelor prezente în regiune.

Colegul lui Marchal, Fariba Adelkhah, care are atât cetățenie franceză, cât și iraniană, este închisă într-o închisoare din Iran încă din iunie.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

"Vrem ca autoritățile iraniene să dea dovadă de transparență și să pună capăt acestei situații inacceptabile", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Agnes von der Muhll.

Aceasta a adăugat că Marchal a primit vizite consulare și un avocat, însă Iranul nu i-a acordat aceste drepturi lui Adelkhah din cauza naționalității sale duble.

Adelkhah și Marchal au fost reținuți într-o perioadă în care Franța și restul puterilor europene se află într-un impas privind acordul nuclear semnat în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.